De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron

De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron

Alex is werkbegeleider op de Textiel Werkplaats en al 34 jaar hoedenmaker. Best een bijzonder beroep. “Ik raak gefascineerd door mode, hoeden en alles wat daarmee te maken heeft. Het mooist vind ik om van niets weer iets te maken. Dat is toch mooi? Ik kan mijn creativiteit hier volledig in kwijt.”

 

Textiel Werkplaats Vaassen

Op de werkplaats in Vaassen heeft Alex een kleine tien deelnemers onder zijn hoede. Veel van hen hebben een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Alex: “De een is hier om de taal te leren, een ander om vakvaardigheden te leren en een derde om uren op te bouwen en weer onder de mensen te zijn. Dat maakt ons een heel veelzijdig team.”

 

Afwisselend werk

Er wordt van alles gemaakt op de werkplaats. Denk aan laptoptassen, toilettassen of schorten. Ook is er ruimte voor de deelnemers om zelf met ideeën te komen. Alex: “Zo voelen ze zich al snel betrokken en raken geïnspireerd. Daarmee maken we echt het verschil. Je ziet dat ze heel anders in het leven gaan staan.”

 

Herstellen en verstellen

Ook herstel- en verstelwerk hoort bij de werkzaamheden op de werkplaats. “We zetten bijvoorbeeld een nieuwe rits in een jasje waar iemand veel waarde aan hecht, vertelt Alex. Je ziet steeds meer dat mensen weer kleding laten maken en het niet meteen weggooien. Dat vind ik mooi om te zien en ik draag heel graag bij aan deze circulariteit. Zo helpen we het milieu en dat is hard nodig.”

 

Kom kennis maken

Iedereen kan een kijkje komen nemen in de Textiel Werkplaats. Ook beantwoorden we graag vragen. Neem dus gerust contact met een van onze jobcoaches op. Dan kijken we samen naar wat het beste bij iemand past.

 

Meer weten

Informatie over de werkplaats, herstel- en verstelwerkzaamheden en werk-leertrajecten vind je op https://www.circulus.nl/sociaal/werkplaatsen/

Ga terug
Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan is inmiddels een bekend gezicht voor vele collega’s bij Circulus. Hij werkt sinds vorig jaar in het team Buitenruimte Apeldoorn met Bart van Bussel als vaste collega. Met een schoffel werken, onkruid verwijderen met een Mug, prullenbakken legen, blad blazen en op pad met de kolken zuiger, zij- en achterlader: alles heeft Bryan al gedaan. Tijd om hem naar zijn ervaringen te vragen. Lees hier verder ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren 0313 Doesburg is dé ontmoetingsplek voor Doesburgse jongeren van 9 tot 27 jaar. Om te skaten, te poolen, met anderen te koken of muziek te maken. Een relaxte plek waar jongerenwerkers en de Buurtsportcoach klaar staan voor een praatje, een leuke activiteit en een steuntje in de rug. Lees hier verder Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Loucka (16) zit in het derde jaar van de school UDO vakgericht VMBO/Sprengeloo. Ze kletst als Brugman en biedt iedereen altijd een luisterend oor. Haar droom is om na de MAVO door te leren voor Social Work. Een stageplek in die richting vinden bleek echter nog niet zo makkelijk. Lees hier verder De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron Alex is werkbegeleider op de Textiel Werkplaats en al 34 jaar hoedenmaker. Best een bijzonder beroep. “Ik raak gefascineerd door mode, hoeden en alles wat daarmee te maken heeft. Het mooist vind ik om van niets weer iets te maken. Dat is toch mooi? Ik kan mijn creativiteit hier volledig in kwijt.” Lees hier verder De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie Van B&B beddengoed, hotellinnen en bedrijfskleding naar tuinoverals en deurmatten: geen opdracht is te groot of klein voor De Wasserij van Circulus. Het team van medewerkers, waarvan een groot deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, staat dagelijks paraat voor allerlei wasklussen. Planning is daarbij soms best een uitdaging. Lees hier verder Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Dit is Ferdy; werkbegeleider op de Hout Werkplaats van Circulus. Hij is inmiddels een jaar betrokken bij de werkplaats en heeft zo’n 20 deelnemers onder zijn hoede. Elk van hen heeft een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Lees hier verder