Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte

Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte

Bryan is inmiddels een bekend gezicht voor vele collega’s bij Circulus. Hij werkt sinds vorig jaar in het team Buitenruimte Apeldoorn met Bart van Bussel als vaste collega. Met een schoffel werken, onkruid verwijderen met een Mug, prullenbakken legen, blad blazen en op pad met de kolken zuiger,  zij- en achterlader: alles heeft Bryan al gedaan. Tijd om hem naar zijn ervaringen te vragen.

 

Bryan: “Het mooist aan buiten werken vind ik de vrijheid en de afwisseling. Het is niet zoals in een fabriek werken. Dat wordt snel saai. Het maakt mij niet veel uit wat voor weer het is, zolang het maar niet te warm is.”

 

Wel even wennen

“Ik moest wel even wennen aan het vele lopen en staan”, vervolgt hij Bryan. “Dat was in het begin best zwaar. Maar na een tijdje heb je je conditie wel weer opgebouwd. Ik hou zelf niet van drukte en hectiek. Mijn buddy Bart houdt daarom rekening met de drukke momenten tijdens de dag en zoekt soms een rustige plek voor mij op. Dat vind ik echt heel fijn. Zo kan ik goed mijn energie goed over de dag verdelen. Als er wat is kan ik altijd bij hem, bij teamleider Arjen of bij een jobcoach terecht. Die ondersteuning vind ik erg prettig.”

 

Mooie prestatie

Bryan zette gelukkig door en is inmiddels gewend aan het werk: “Op tijd naar bed en goed eten werkt. Oh ja, én goede werkschoenen!”, lacht hij. “Ik heb zelf lichte werkschoenen in Deventer gekocht. Die kan ik iedereen aanraden!” Zijn coach Jaap Hofstra is erg over hem te spreken: “Ik vind het knap Bryan in korte tijd heeft bereikt. Ik heb hem leren kennen als een loyale en betrouwbare werknemer die hard werkt en een mooie persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt!”

 

Toekomst

Bryan heeft een doorstroombaan bij Circulus. Dat betekent dat hij hier is om ervaring op te doen en vervolgens door te stromen naar een volgende stap. Dus ken je iemand die voor hem een betaalde plek heeft? Neem contact op met Jaap Hofstra!

Ga terug
Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan is inmiddels een bekend gezicht voor vele collega’s bij Circulus. Hij werkt sinds vorig jaar in het team Buitenruimte Apeldoorn met Bart van Bussel als vaste collega. Met een schoffel werken, onkruid verwijderen met een Mug, prullenbakken legen, blad blazen en op pad met de kolken zuiger, zij- en achterlader: alles heeft Bryan al gedaan. Tijd om hem naar zijn ervaringen te vragen. Lees hier verder ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren 0313 Doesburg is dé ontmoetingsplek voor Doesburgse jongeren van 9 tot 27 jaar. Om te skaten, te poolen, met anderen te koken of muziek te maken. Een relaxte plek waar jongerenwerkers en de Buurtsportcoach klaar staan voor een praatje, een leuke activiteit en een steuntje in de rug. Lees hier verder Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Loucka (16) zit in het derde jaar van de school UDO vakgericht VMBO/Sprengeloo. Ze kletst als Brugman en biedt iedereen altijd een luisterend oor. Haar droom is om na de MAVO door te leren voor Social Work. Een stageplek in die richting vinden bleek echter nog niet zo makkelijk. Lees hier verder De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron Alex is werkbegeleider op de Textiel Werkplaats en al 34 jaar hoedenmaker. Best een bijzonder beroep. “Ik raak gefascineerd door mode, hoeden en alles wat daarmee te maken heeft. Het mooist vind ik om van niets weer iets te maken. Dat is toch mooi? Ik kan mijn creativiteit hier volledig in kwijt.” Lees hier verder De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie Van B&B beddengoed, hotellinnen en bedrijfskleding naar tuinoverals en deurmatten: geen opdracht is te groot of klein voor De Wasserij van Circulus. Het team van medewerkers, waarvan een groot deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, staat dagelijks paraat voor allerlei wasklussen. Planning is daarbij soms best een uitdaging. Lees hier verder Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Dit is Ferdy; werkbegeleider op de Hout Werkplaats van Circulus. Hij is inmiddels een jaar betrokken bij de werkplaats en heeft zo’n 20 deelnemers onder zijn hoede. Elk van hen heeft een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Lees hier verder