‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren

‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren

0313 Doesburg is dé ontmoetingsplek voor Doesburgse jongeren van 9 tot 27 jaar. Om te skaten, te poolen, met anderen te koken of muziek te maken. Een relaxte plek waar jongerenwerkers en de Buurtsportcoach klaar staan voor een praatje, een leuke activiteit en een steuntje in de rug.

 

Sinds twee jaar is Circulus collega Sas de aanjager van 0313. Het is aan haar om te zorgen voor voldoende activiteiten, een vast aanspreekpunt en de link naar verschillende organisaties in Doesburg. Of het nou gaat om de jongeren, gemeente, buurtbewoners, hulpverleners of politie; Sas weet, samen met haar team, de verbinding te maken: “We zijn een soort huiskamer van de straat. En zijn we niet aanwezig in het jongerencentrum, dan zie je onze jongerenwerkers buiten, om in gesprek te gaan met jongeren en buurtbewoners.”

 

Druk bezocht

Het buurtcentrum werkt. Gemiddeld 50 jongeren tussen de 9 en 27 jaar weten elke dag de weg naar het jongerencentrum te vinden. Ze doen mee aan de verschillende activiteiten die worden georganiseerd, van zaalvoetbaltoernooi tot skate-, step- en bmx-events, van pizza-avonden tot muziekoptredens. Ze voelen de verbinding met leeftijdgenoten, kunnen praten over onderwerpen en vragen die spelen en ze worden gestimuleerd om te sporten.

 

Werktrajecten

Niet alleen zet Circulus zich in het buurtcentrum in. Ook bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werk- of leerplek in de buitenruimte. Op zo’n plek kan iemand onder begeleiding werkervaring opdoen in het Doesburgse groen. Ook zijn er mogelijkheden om certificaten te halen.

Meer weten over Circulus in Doesburg? Kijk op https://www.circulus.nl/sociaal/participatie/0313-doesburg/

Ga terug
Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan is inmiddels een bekend gezicht voor vele collega’s bij Circulus. Hij werkt sinds vorig jaar in het team Buitenruimte Apeldoorn met Bart van Bussel als vaste collega. Met een schoffel werken, onkruid verwijderen met een Mug, prullenbakken legen, blad blazen en op pad met de kolken zuiger, zij- en achterlader: alles heeft Bryan al gedaan. Tijd om hem naar zijn ervaringen te vragen. Lees hier verder ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren 0313 Doesburg is dé ontmoetingsplek voor Doesburgse jongeren van 9 tot 27 jaar. Om te skaten, te poolen, met anderen te koken of muziek te maken. Een relaxte plek waar jongerenwerkers en de Buurtsportcoach klaar staan voor een praatje, een leuke activiteit en een steuntje in de rug. Lees hier verder Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Loucka (16) zit in het derde jaar van de school UDO vakgericht VMBO/Sprengeloo. Ze kletst als Brugman en biedt iedereen altijd een luisterend oor. Haar droom is om na de MAVO door te leren voor Social Work. Een stageplek in die richting vinden bleek echter nog niet zo makkelijk. Lees hier verder De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron Alex is werkbegeleider op de Textiel Werkplaats en al 34 jaar hoedenmaker. Best een bijzonder beroep. “Ik raak gefascineerd door mode, hoeden en alles wat daarmee te maken heeft. Het mooist vind ik om van niets weer iets te maken. Dat is toch mooi? Ik kan mijn creativiteit hier volledig in kwijt.” Lees hier verder De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie Van B&B beddengoed, hotellinnen en bedrijfskleding naar tuinoverals en deurmatten: geen opdracht is te groot of klein voor De Wasserij van Circulus. Het team van medewerkers, waarvan een groot deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, staat dagelijks paraat voor allerlei wasklussen. Planning is daarbij soms best een uitdaging. Lees hier verder Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Dit is Ferdy; werkbegeleider op de Hout Werkplaats van Circulus. Hij is inmiddels een jaar betrokken bij de werkplaats en heeft zo’n 20 deelnemers onder zijn hoede. Elk van hen heeft een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Lees hier verder