De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie

De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie

Van B&B beddengoed, hotellinnen en bedrijfskleding naar tuinoverals en deurmatten: geen opdracht is te groot of klein voor De Wasserij van Circulus. Het team van medewerkers, waarvan een groot deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, staat dagelijks paraat voor allerlei wasklussen. Planning is daarbij soms best een uitdaging. “Men weet ons inmiddels goed te vinden”, lacht werkplaatsbegeleider Gedi van Ingen.

 

Mooie opdrachten

“Een van de opdrachten waarover we graag vertellen is die van de Oekraïense was voor de gemeente Apeldoorn en Lochem. Voor diverse opvangcentra verzorgen we namelijk de wekelijkse was. Die komt drie keer per week in persoonlijke zakken, dus een goede sortering is essentieel. Mooi om dit voor hen te kunnen doen.

Een andere opdracht waar we trots op zijn, is de was voor minderbedeelden en ouderen uit Deventer en omstreken. Het is veel repeterend werk dat goed aansluit bij de mogelijkheden van deelnemers. Ook wassen we veel voor B&B’s, restaurants, hotels en voor kledingbanken. Onze samenwerkingspartners zijn enorm divers.”

 

Sociale plek

Gedi en Esther zijn de twee vaste werkbegeleiders op De Wasserij. Samen hebben ze zo’n 15 deelnemers onder hun hoede. Veel van hen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Gedi: “De werkzaamheden bestaan grotendeels uit het bedienen van de was- en droogmachines, strijken en sorteren. Alles kan op verschillende niveaus. Daarom leent het zich ook zo voor verschillende doelgroepen. Ons motto: iedereen is hier welkom. We kunnen alle hulp gebruiken en doen graag wat terug voor de maatschappij. Circulus is aanbieder van Apeldoorn Werkt Mee trajecten. We werken ook veel samen met werkleerbedrijven Lucrato en KonnecteD.

 

Begeleiding op de werkvloer

De leerdoelen van de deelnemers zijn wisselend. De een is hier voor het verbeteren van taal, opbouwen van ritme en uren, de ander om weer onder de mensen te zijn.  De dagelijkse begeleiding van Gedi en Esther zorgt voor stabiliteit en daarnaast is er meerdere keren per week een jobcoach van Circulus aanwezig om met de deelnemers in gesprek te gaan. Met maatwerk en individuele begeleiding wordt elke medewerker gesteund in zijn of haar groeiproces. Gedi: “Voor statushouders heeft Lucrato zelfs een taalcoach ingezet met een Eritrese achtergrond. Dat zorgt ervoor dat statushouders een zo soepel mogelijke start hebben in De Wasserij.”  

 

De Wasserij groeit

Met het groeiende aantal opdrachten kijkt De Wasserij uit naar nieuwe collega's en deelnemers die willen aansluiten bij onze missie. Of het nu gaat om een eerste stap richting werk of het verrichten van vrijwilligerswerk. Iedereen is welkom om contact met ons op te nemen!

 

Ga terug
Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan is inmiddels een bekend gezicht voor vele collega’s bij Circulus. Hij werkt sinds vorig jaar in het team Buitenruimte Apeldoorn met Bart van Bussel als vaste collega. Met een schoffel werken, onkruid verwijderen met een Mug, prullenbakken legen, blad blazen en op pad met de kolken zuiger, zij- en achterlader: alles heeft Bryan al gedaan. Tijd om hem naar zijn ervaringen te vragen. Lees hier verder ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren 0313 Doesburg is dé ontmoetingsplek voor Doesburgse jongeren van 9 tot 27 jaar. Om te skaten, te poolen, met anderen te koken of muziek te maken. Een relaxte plek waar jongerenwerkers en de Buurtsportcoach klaar staan voor een praatje, een leuke activiteit en een steuntje in de rug. Lees hier verder Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Loucka (16) zit in het derde jaar van de school UDO vakgericht VMBO/Sprengeloo. Ze kletst als Brugman en biedt iedereen altijd een luisterend oor. Haar droom is om na de MAVO door te leren voor Social Work. Een stageplek in die richting vinden bleek echter nog niet zo makkelijk. Lees hier verder De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron Alex is werkbegeleider op de Textiel Werkplaats en al 34 jaar hoedenmaker. Best een bijzonder beroep. “Ik raak gefascineerd door mode, hoeden en alles wat daarmee te maken heeft. Het mooist vind ik om van niets weer iets te maken. Dat is toch mooi? Ik kan mijn creativiteit hier volledig in kwijt.” Lees hier verder De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie Van B&B beddengoed, hotellinnen en bedrijfskleding naar tuinoverals en deurmatten: geen opdracht is te groot of klein voor De Wasserij van Circulus. Het team van medewerkers, waarvan een groot deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, staat dagelijks paraat voor allerlei wasklussen. Planning is daarbij soms best een uitdaging. Lees hier verder Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Dit is Ferdy; werkbegeleider op de Hout Werkplaats van Circulus. Hij is inmiddels een jaar betrokken bij de werkplaats en heeft zo’n 20 deelnemers onder zijn hoede. Elk van hen heeft een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Lees hier verder