Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos

Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos

Loucka (16) zit in het derde jaar van de school UDO vakgericht VMBO/Sprengeloo. Ze kletst als Brugman en biedt iedereen altijd een luisterend oor. Haar droom is om na de MAVO door te leren voor Social Work. Een stageplek in die richting vinden bleek echter nog niet zo makkelijk.

 

Nienke Baars-Dommerholt, Loucka’s ondersteuningscoördinator: “We waren al een tijdje op zoek om voor Loucka een fijne plek te vinden. Ze is vanwege een spierziekte gebonden aan een rolstoel en lang niet alle locaties van werkgevers blijken rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn de regels rondom AVG en beroepscodes voor veel organisaties een drempel om überhaupt een stageplek in de social work-hoek te bieden. Nou wist ik dat mijn collega’s al met Circulus in gesprek waren over mogelijke samenwerking en om te kijken of hun werkplaatsen ook passend zijn op onze leerlingen VMBO onderwijs. En dat bleek zo te zijn! Er werken begeleiders en jobcoaches, veel ook met Social Work als achtergrond. Een mooie stagemogelijkheid voor Loucka!”

 

Circulus sluit aan op ontwikkelbehoefte van scholen

Ronald, teamleider participatie en werk van Circulus, beaamt dit. “Samen met VSO en PRO onderwijs instellingen in Apeldoorn zijn we voortdurend aan het kijken hoe onze werkplaatsen het beste kunnen aansluiten op de ontwikkelbehoefte van de scholen. Dit gaat nu veelal nog op basis van individuele trajecten, maar ook kijken we naar meer strategische samenwerking in de toekomst. Ook maken we de koppeling naar het MBO onderwijs en de kanssectoren in de regio. Fijn dat we Loucka een passende stageplek konden bieden.”

 

“Er is veel meer mogelijk dan mensen denken hoor. Als je maar wilt én creatief bent.” - Loucka

 

 

Geslaagde stage: dit wordt een topper

Loucka heeft de stage als zeer positief ervaren. “Ik had geen idee dat Circulus zoveel leuke werkplaatsen had! Zelf mocht ik meedraaien op de Elektronica Werkplaats en de Hout Werkplaats. Wat ik echt fijn vond, was om te zien dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Een fijne werkomgeving waarin de werkbegeleiders voldoende tijd en rust hadden voor de deelnemers.” Nienke vult aan: “Loucka heeft ervaren hoe werkbegeleiders en jobcoaches invulling geven aan hun werk in een begeleidingsorganisatie als Circulus. Meest waardevol vond ik overigens om te horen dat ze zich warm en gelijkwaardig ontvangen voelde. Uiteindelijk is dát waar het om draait: een positieve (eerste) indruk in het werkende leven. Ik heb er vertrouwen in dat ze straks een hele goede wordt in haar vak.”

Ga terug
Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan op zijn plek in Team Buitenruimte Bryan is inmiddels een bekend gezicht voor vele collega’s bij Circulus. Hij werkt sinds vorig jaar in het team Buitenruimte Apeldoorn met Bart van Bussel als vaste collega. Met een schoffel werken, onkruid verwijderen met een Mug, prullenbakken legen, blad blazen en op pad met de kolken zuiger, zij- en achterlader: alles heeft Bryan al gedaan. Tijd om hem naar zijn ervaringen te vragen. Lees hier verder ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren ‘Huiskamer van de straat’ voor Doesburgse jongeren 0313 Doesburg is dé ontmoetingsplek voor Doesburgse jongeren van 9 tot 27 jaar. Om te skaten, te poolen, met anderen te koken of muziek te maken. Een relaxte plek waar jongerenwerkers en de Buurtsportcoach klaar staan voor een praatje, een leuke activiteit en een steuntje in de rug. Lees hier verder Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Werkplaatsen Circulus blijken schot in de roos Loucka (16) zit in het derde jaar van de school UDO vakgericht VMBO/Sprengeloo. Ze kletst als Brugman en biedt iedereen altijd een luisterend oor. Haar droom is om na de MAVO door te leren voor Social Work. Een stageplek in die richting vinden bleek echter nog niet zo makkelijk. Lees hier verder De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron De Textiel Werkplaats: een kleurrijke inspiratiebron Alex is werkbegeleider op de Textiel Werkplaats en al 34 jaar hoedenmaker. Best een bijzonder beroep. “Ik raak gefascineerd door mode, hoeden en alles wat daarmee te maken heeft. Het mooist vind ik om van niets weer iets te maken. Dat is toch mooi? Ik kan mijn creativiteit hier volledig in kwijt.” Lees hier verder De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie De Wasserij van Circulus heeft veelzijdige missie Van B&B beddengoed, hotellinnen en bedrijfskleding naar tuinoverals en deurmatten: geen opdracht is te groot of klein voor De Wasserij van Circulus. Het team van medewerkers, waarvan een groot deel een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, staat dagelijks paraat voor allerlei wasklussen. Planning is daarbij soms best een uitdaging. Lees hier verder Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Hout Werkplaats: circulariteit en vakmanschap Dit is Ferdy; werkbegeleider op de Hout Werkplaats van Circulus. Hij is inmiddels een jaar betrokken bij de werkplaats en heeft zo’n 20 deelnemers onder zijn hoede. Elk van hen heeft een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Lees hier verder