Beheer begraafplaatsen

De gemeente Lochem kent begraafplaatsen in Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem. Ook zijn er particuliere en voormalige begraafplaatsen: de katholieke begraafplaats in Joppe, de Joodse begraafplaats en de oude algemene begraafplaats in Lochem.

Circulus zorgt voor het onderhoud van de begraafplaatsen in Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem en coördineert het onderhoud van de Joodse begraafplaats en de oude algemene begraafplaats in Lochem.

 

Onderhoud van de begraafplaatsen

Van begraafplaatsen wordt een hoog onderhoudsniveau verwacht. We noemen dit 'parkkwaliteit'. De buitenruimte-collega's zetten zich in voor een groene en schone parkomgeving met gemaaide gazons en uitgemaaide paden. Ook zorgen  ze voor het legen van afvalcontainers en prullenbakken geleegd en voor faciliteiten zoals toiletten en waterpunten. 

De begraafplaatsen worden het hele jaar goed onderhouden. In aanloop naar plechtigheden en herdenkingen zoals 4 mei krijgen de locaties extra aandacht.

Beeldbepalende graven en monumenten

Beeldbepalende graven en monumenten worden zorgvuldig onderhouden. Op de begraafplaatsen zijn uitstrooivelden en urnenmuren gerealiseerd, de begraafplaats in Barchem kent bovendien 'urnenpoefjes'. Deze plekken houden we groen, schoon en toegankelijk. 

Begraven en asbestemmen

Voor informatie over begraven en asbestemmen kunt u terecht bij de gemeente Lochem. De gemeente heeft ook een  brochure beschikbaar waarin u meer leest over het gebruik en de historie van de begraafplaatsen.  

Vragen over het onderhoud? 

Voor vragen over het onderhoud gaat u naar  melding openbare ruimte. 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.