Reinigen van de straten

Om de straten in de gemeente Lochem schoon en veilig te houden wordt er regelmatig geveegd, wordt (groen)afval verwijderd en plaatst Circulus-Berkel BuitenRuimte in het najaar bladkorven.  

Vegen van straten

Het schoonhouden van straten en verhardingen is een belangrijke onderhoudstaak. Enkele malen per jaar worden straten, de goten langs rijbanen, fietspaden, parkeerstroken en -terreinen machinaal geveegd. In de gemeenteberichten leest u wanneer de veegmachine bij u in de buurt is. U helpt ons de straat volledig te reinigen door uw auto - indien mogelijk - tijdelijk op een andere plek te parkeren.

Blad, bloesem en (vuurwerk)afval

Ieder najaar ruimt Circulus-Berkel vallend blad. Daarnaast worden - verdeeld over de gemeente Lochem - bladkorven geplaatst. Hierin kunt u bladafval kwijt om zo de straten veilig en schoon te houden. Volle korven worden na melding geleegd. Ook wordt extra geveegd bij het vallen van de bloesem en wordt rondom de jaarwisseling vuurwerkafval verwijderd. Daarnaast leegt Circulus-Berkel de afvalbakken in de openbare ruimte.

Blad ruimen, is dat nodig?

De combinatie wind, regen en herfstblad kan op wegen, stoepen en paden voor onveilige situaties zorgen. Blad heeft een belangrijke functie: het dient als beschermlaagje voor planten en wortels en als natuurlijke bodemverbeteraar. Daarom wordt geruimd blad altijd hergebruikt.

Waarom blad 'blazen'

  • Daar waar de veegmachine niet kan komen zetten we ook bladblazers in. Lochem is een gemeente met een groot oppervlak; het gebruik van alleen een bladhark is niet haalbaar. 
  • Is er een stiller of duurzamer alternatief? Tijdens de bladcampagne werkt het team in een groot gebied. Daar is materieel voor nodig dat nog niet verkrijgbaar is met een geluidsarme accu én voldoende capaciteit. Naar verwachting komen deze bladblazers binnen enkele jaren op de markt.  
Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.