De Fietsen werkplaats

In de Fietsen Werkplaats van Circulus worden fietsen gemaakt en oude (zwerf)fietsen opgeknapt. Dat gebeurt met zoveel mogelijk gebruikt- en/of restmateriaal. We doen dit samen met mensen die daar een beetje steun bij kunnen gebruiken. 

<>

Wij bieden werkplekken aan mensen die (nog) niet in aanmerking komen voor een reguliere baan. Zij leren bij ons het vak, kunnen re-integreren, bouwen uren op en zijn weer onder de mensen.

Dit is het werk

Gebruikte fietsen worden door onze fietsenmakers eerst gecontroleerd. Daarbij wordt ingeschat of de fiets alleen nog bruikbaar is om de onderdelen te hergebruiken of dat de fiets weer kan worden opgeknapt. De werkzaamheden bestaan o.a. uit banden plakken en vervangen, remmen repareren, kettingen, spaken of wielen vernieuwen en overig onderhoud. Daarbij staat het leren van het vak in combinatie met hergebruik van restmaterialen centraal.

De herkomst van onze fietsen

De Fietsenwerkplaats is o.a. verbonden aan de fietsdepots van gemeente Deventer en Lochem. In deze fietsdepots staan fietsen die niet worden opgehaald. Ze worden geregistreerd en gecontroleerd op diefstal. Zijn ze niet als gestolen opgegeven, dan plaatsen wij ze op de website www.verlorenofgevonden.nl. Wanneer de fiets niet wordt opgehaald door een eigenaar komt de fiets naar de fietsenwerkplaats. 

Ook bewoners kiezen er steeds vaker voor om hun oude fiets te doneren. Zo komt de fiets niet tussen het oud-ijzer terecht en kunnen de nog bruikbare onderdelen nog worden gebruikt. Erg fijn!

Meer informatie over het fietsdepot in Deventer

Aanbod fietsen 

Voor het actuele aanbod van gebruikte fietsen kun je terecht aan de Westfalenstraat 5 in Deventer.

  • Onze gebruikte fietsen zijn allemaal  nagekeken en waar nodig opgeknapt. 
  • Wij doen dit zo duurzaam mogelijk en gebruiken hierbij zo veel mogelijk gebruikte onderdelen.
  • Deze onderdelen worden natuurlijk wel eerst goed nagekeken en gereviseerd en wij geven dan ook garantie op de fietsen 
  • Iedere fiets is voorzien van een framenummer en op diefstal gecontroleerd. 

Bedrijfsrecycle Fietsen

Een van onze leuke projecten is de bedrijfsrecycle; op maat gemaakte bedrijfsfietsen. Dit zijn opvallende, unieke fietsen in de gewenste kleuren en natuurlijk met het gewenste bedrijfslogo. De bedrijfsnaam kan worden geplaatst op jasbeschermers, framebuizen en/of een fietskratje. Een enorme eyecatcher dus! Neem voor meer informatie hierover contact op met Bart van der Berg.

Verhip mijn fiets

Een oude fiets een nieuw jasje geven? Ook dat kan in de Fietsen Werkplaats. Samen kijken we naar de gewenste kleur en welke elementen van de fiets bewaard kunnen blijven of moeten worden vervangen. Ook kunnen wij uw fiets elektrificeren! Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Werkbegeleider werkplaats


Joost de Zeeuw • Werkbegeleider Fietsen werkplaats • Deventer
"Lekker sleutelen en een beetje technisch werk, dat vind je bij mij."

Hier zit De Fietsen Werkplaats

Locatie Deventer
Westfalenstraat 5
7418 DC Deventer

0570 62 22 10

 

 

Dit bieden we jou

  • Een werk/leer-plek in een van onze werkplaatsen
  • Een vakman of -vrouw met coaching-skills helpt je bij het werk
  • Je wordt begeleid door een eigen coach
  • Je kunt een vak leren in de praktijk (en een diploma halen)

 Meer weten of reageren

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.