Meedoen met de buurt

Inwoners zijn super belangrijk als het gaat om een fijne, schone en leefbare buurt. Zij weten namelijk als geen ander waar behoefte aan is. Daarom werken we heel graag met hen samen. Dat doen we in verschillende projecten.

Schoon Familie

Zelf zorgen voor een schone straat en buurt; maar wel met een beetje hulp… Om je eigen buurt schoon en opgeruimd te houden hoef je niet te wachten tot iemand dat voor je komt doen. Inwoners ervaren een schone straat als een straat waar mensen zorg dragen voor hun eigen woon- en leefomgeving en indirect ook als een straat waar mensen zorg dragen voor elkaar. Een schone straat en buurt stralen uit dat mensen iets voor elkaar over hebben en verhoogt het gevoel van veiligheid. De Schoon Familie speelt hierbij - in Deventer - een belangrijke rol.

0313 Doesburg

Creatieve activiteiten, educatieve programma’s, trajecten voor jongeren die een steuntje nodig hebben op weg naar opleiding en/of arbeidsmarkt en outreachend jongerenwerk. En het bieden van een ontmoetingsplek voor en door jongeren van 11 t/m 21 jaar. 0313 Doesburg in een notendop.

Buurtacademie Doesburg

De Buurtacademie zet zich – samen met verschillende organisaties en verenigingen – in voor participatie, educatie en ontmoeting. Zij brengt vrijwilligers en organisaties – op allerlei gebieden - met elkaar in contact.

FanSupport

Go Ahead Eagles heeft enthousiaste supporters, supporters die heel trots zijn op de Deventer club. Dat is logisch, want Go Ahead Eagles ís een club om trots op te zijn. Circulus biedt al meer dan 35 jaar een supporterscoördinator die sociaal en preventief met supporters werkt. Hij wordt betaald door de gemeente, maar heeft een onafhankelijke rol. En die vervult hij wel op z’n Demtah’s natuurlijk ;).

Meer informatie

Activatie Cleanteam

Bij de CleanTeams Apeldoorn en Deventer werken mensen met een verslavingsproblematiek. Zij voeren handmatige werkzaamheden uit en hebben daarmee een zinvolle dagbesteding. De medewerkers werken in een klein team dat wordt begeleid door een meewerkende coach. De nadruk ligt op het ontwikkelen van ‘communicatieve en non communicatieve vaardigheden’. Zoals bijvoorbeeld: ‘Hoe gedraag jij je op straat?’ en: ‘Wat zeg je wel en wat niet in het openbaar?’ Elk CleanTeam heeft een eigen locatie en eigen vaste begeleiders.

Activatie Buitenploeg

In de buitenploeg werken mensen die veelvuldig in aanraking zijn geweest met justitie. Zij verrichten werkzaamheden in het buitengebied. Bovendien krijgen ze intensieve persoonlijke begeleiding bij het oplossen van hun problemen. De kans op terugval in criminele activiteiten wordt daardoor beduidend verminderd. De Buitenploeg heeft een eigen locatie, eigen begeleiders en eigen werkzaamheden.

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.