Boomgaardgroep in het zonnetje

Boomgaardgroep in het zonnetje

Vrijwilligers van de maand november: De Boomgaardgroep Beinum!

 

Begonnen in 2013 met een paar vrijwilligers, is de vaste kern nu uitgegroeid tot 10 personen. Helaas waren er maar 5 aanwezig op het moment van het interview (foto) Samen beheren zij de boomgaard van de voormalige Boerderij Albers in Beinum.

 

Elke dinsdagmorgen is de groep hier aan het werk. Maaien, snoeien, plukken, enzovoort, enzovoort. Genoeg te doen! Bijzonder in deze boomgaard zijn de oude perenbomen en een oude zoete appelboom. Maar ook dat de boomgaard open is voor publiek: bessen, appels, peren, alles kun je er rapen en plukken. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Gelukkig wel zorgvuldig! Basisscholen leiden er zelfs hun jongste leerlingen rond en de imkervereniging heeft er een bijenkorf staan.

 

De grond is eigendom van de gemeente en die zorgt ook voor enige ondersteuning, bijvoorbeeld met een snoeicursus. Maar wil de groep een bepaalde, bijzondere boom vervangen, dan organiseert ze zelf een loterij onder de Vrienden van de Boomgaard. En ook als er brandstof nodig is voor de maaimachines, kan de groep een beroep doen op die Vrienden van de Boomgaard!

 

Een hoeraatje voor deze Boomgaardgroep!

Ga terug

Volg ons ook op Facebook en Instagram:

 

 www.facebook.com/buurtacademie.doesburg

 

 

 www.instagram.com/buurtacademie.doesburg