Vrijwilliger van de maand: Ben Polman

Vrijwilliger van de maand: Ben Polman

Na 35 jaar vrijwilligerswerk bij de brandweer, 30 jaar bij Doesburg Binnenste Buiten en 27 jaar als torengids van de Martinikerk . . .  nu dan Vrijwilliger van de Maand!!

Waarschijnlijk behoeft hij geen introductie, maar . . .

Ben (86 jr) woont zijn hele leven al in Doesburg. Hij was dè molenaar van de stad en is er, toen de stadsboerderijtjes ter ziele gingen, samen met zijn broer een dierenwinkel begonnen. Behalve met de stad, voelt hij zich ook verbonden met de toren van de Grote kerk. “Ja, daar heb ik heel wat geschiedenis liggen” vertelt hij. “Als kind hing ik al aan de touwen van de klokken”. Ja, die werden toen nog met de hand geluid! Ook bij de brandweer bleef hij de toren ‘trouw’. Goed herinnert hij zich bijvoorbeeld het gedoe met de brandmelder die er werd geplaatst. Regelmatig was er vals alarm en dan “ging dat kreng weer” . . . de brandweerbel bij hem thuis, om de problemen op te lossen!!

Maar als torengids heeft hij daar gelukkig geen last van. Met gemak klimt hij nog de 220 treden op, soms zelfs 2x per week, en vertelt hij, hoog boven de stad, zijn gasten over de klokken, het gebouw, het uitzicht en wat al niet meer.

Een bijzondere Vrijwilliger van de Maand, met een eigen levensboek: Leven in twee eeuwen !!

Ga terug

Volg ons ook op Facebook en Instagram:

 

 www.facebook.com/buurtacademie.doesburg

 

 

 www.instagram.com/buurtacademie.doesburg