Gezellige taalwandelingen in Doesburg

Gezellige taalwandelingen in Doesburg

Taalmaatjes van de Buurtacademie bedachten een creatieve en leuke manier om toch samen een activiteit te ondernemen: Koffie to go!

 

Ondanks de versoepelingen van eind mei moesten Jongerencentrum 0313 en de Buurtacademie nog gesloten blijven. Dit betekent natuurlijk niet dat we stil hebben gezeten! Bij 0313 hebben we een heerlijk buiten terrein waar we mooie activiteiten kunnen organiseren en ook bij de Buurtacademie zijn er alternatieven bedacht voor de reguliere activiteiten.

 

Zo ontstond Koffie to go. Een stadswandeling van ongeveer een uur door Doesburg. Onder het genot van een kop koffie, wat lekkers en nuttig gezelschap. Opgezet door de vrijwilligers van de Taalmaatjes zodat ze een vorm van taalonderwijs kunnen faciliteren voor de taalmaatjes en hun deelnemers. Ook het taalcafé en een nieuw initiatief van de gemeente; Samen Doesburg, sluiten aan bij de koffie to go activiteit.

 

Samen Doesburg is een initiatief vanuit de gemeente Doesburg en het Graafschap College waarbij nieuwe Doesburgers die de taal nog niet spreken, gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen. De Buurtacademie is hier een vaste samenwerkingspartner in. Zo leren zij andere mensen en organisaties in de buurt kennen en ontwikkelen ze zich in de Nederlandse taal. In de Buurtacademie wordt al jaren taalonderwijs aangeboden aan anderstaligen. Waar het bij de taalmaatjes draait om één-op-één taalonderwijs via erkende lesmethodes, gaat het bij het taalcafé om informeel taalgebruik en ontmoeting. De Koffie tot go activiteit brengt deze 3 initiatieven mooi samen.

 

In Koffie to go draait het vooral om ontmoeting, het (nog beter) leren kennen van de stad en het actief bezig zijn taalsuggesties op het gebied van bijvoorbeeld route aanduidingen en stedelijke omgeving.

 

Ook Wethouder Arthur Boone was van de partij en heeft meegewandeld met één van de duo's. Zo blijven we met elkaar in contact, want dat is toch het allerbelangrijkste. Ontmoeting en verbinding. Met óf zonder corona.

 

Ga terug

Volg ons ook op Facebook en Instagram:

 

 www.facebook.com/buurtacademie.doesburg

 

 

 www.instagram.com/buurtacademie.doesburg