Frans en Johan: onmisbare vrijwilligers

Frans en Johan: onmisbare vrijwilligers

Vrijwilligers van de maand maart zijn Frans van der Krul en Johan Schovers.

 

Beide heren zijn al járen actief in de Formulierenbrigade, ook toen die nog niet zo heette. Ze helpen mensen bij het aanvragen van de zo noodzakelijke digid, bij het invullen van kwijtscheldingsformulieren, bij het ontwarren van hun schuldenproblematiek, bij huurachterstand en een eindeloze reeks andere, schijnbaar onoplosbare problemen. Zo werden regelingen vroeger automatisch verlengd, maar moeten die nu opnieuw worden aangevraagd! In het bijzonder laaggeletterden hebben bij al die invuloefeningen nu eenmaal moeite.

 

Piekmomenten zijn toch wel de maanden september t/m december waarin de tegemoetkoming chronische zieken moet worden aangevraagd. Veel mensen laten dat liggen omdat bv bankafschriften worden gevraagd en men vindt dat “de gemeente niets met mijn financiën te maken heeft”.

 

In 2021 heeft de brigade tenminste 70 mensen in Doesburg uit de problemen geholpen. Dat lijkt weinig, maar hulp strekt zich ook uit tot bezoeken aan een advocaat of aan het UWV voor een keuring en tot het aanvragen van bijzondere bijstand bij de gemeente. Zaken die niet 1-2-3 klaar zijn!

 

Twee onmisbare Vrijwilligers van de Maand!

Ga terug

Volg ons ook op Facebook en Instagram:

 

 www.facebook.com/buurtacademie.doesburg

 

 

 www.instagram.com/buurtacademie.doesburg