Ben en Tanja: vrijwilligers van de maand

Ben en Tanja: vrijwilligers van de maand

De vrijwilligers van de maand zijn Ben en Tanja Kruk. Zij zetten zich onder meer in om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

 

Nadenken over de toenemende vergrijzing, over groeiende eenzaamheid onder ouderen, over het einde van de verzorgingsstaat? Ben en Tanja Kruk doen dat, al jaar en dag. En . . . ze beperken zich niet tot nadenken: al in 2013 en 2014 organiseerden ze conferenties met de in Doesburg werkende zorg- en welzijns-organisaties en de gemeente. Ook daarna namen ze volop initiatieven. Alles onder de hoed van de stichting Doesburgerinitiatief. Dat resulteerde onder meer in een Ontmoetingsgids voor Ouderen en in 3 Looproutes voor Ouderen. Nog steeds ijveren zij voor een echte ontmoetingsplek voor oudere Doesburgers, een huiskamer zou je kunnen zeggen. Een plaats om gezellig koffie te drinken en elkaar te ontmoeten. Een plek waar je ook laagdrempelig terecht kunt met een vraag, bijvoorbeeld aan een maatschappelijk werker of een wijkverpleegkundige.

 

Daarnaast ontwikkelen ze ook nu nog vele andere initiatieven. Voor Ben en Tanja is Verbinden het woord dat hen bindt met Doesburg: “Samen voor een zorgzaam Doesburg!”. Stilzitten is er dus niet bij, nog steeds niet.

 

Met recht Vrijwilligers van de Maand!

 

Ga terug

Volg ons ook op Facebook en Instagram:

 

 www.facebook.com/buurtacademie.doesburg

 

 

 www.instagram.com/buurtacademie.doesburg