Bijzondere gedichten in de Buurtacademie

Bijzondere gedichten in de Buurtacademie

Stroken karton met woorden erop, en schuiven maar. Tijdens de IJsselbiënnale was de Doesburgse dichter Marion Steur elke zaterdagmiddag met de woordenwaadplaats te vinden aan het einde van de IJsselkade met uitzicht op de brug. Iedereen was er welkom om woorden uit de berg te kiezen en aan elkaar te leggen.

 

Uit alles wat op een middag bijeen werd geschoven, schreef de Doesburgse dichter Marion Steur een gedicht. De IJsselbiënnale duurde van 19 juni tot en met 18 september en zo leverde de woordenwaadplaats 14 zaterdaggedichten op. Marion schreef ze op handgeschept papier met een veer erin die ze aan de IJssel vond. Nu zijn de gedichten te zien bij de Buurtacademie aan de Linie in Doesburg.

 

Heel veel mensen van alle leeftijden hebben een bijdrage geleverd. Daar waren IJsselbiënnalebezoekers bij vanuit het hele land en veel mensen, de meeste uit Doesburg, die even naar het water kwamen kijken. Voor alle gedichten is uit dezelfde woorden geput, maar ze zijn allemaal anders. De sfeer van de dag klinkt door.

 

De gedichten van de woordenwaadplaats zijn van ons allemaal. In de Buuracademie hangen ze in de boom en zijn ze tot en met 5 december te zien. Meer informatie op www.papierenvliegtuig.eu

Ga terug

Volg ons ook op Facebook en Instagram:

 

 www.facebook.com/buurtacademie.doesburg

 

 

 www.instagram.com/buurtacademie.doesburg