Schoonmaken van kolken  

Regenwater wordt door de kolken afgevoerd naar het riool. Circulus maakt deze gemeentelijke kolken schoon met speciale zuigers. Zo wordt onder meer verstopping voorkomen. Daarnaast verwijderen we takken, bladafval en overig (groen)afval.

Reinigen met kolkenzuigers

Regenwater loopt via kolken in de straat of stoeprand het riool in. Onderin de kolk vangt een bak zand, slib en vuil op. Om wateroverlast en overstromingen te voorkomen reinigt Circulus twee keer per jaar de kolken in de gemeente. Met speciale kolkenzuigers worden de bakken schoongemaakt, daarnaast wordt grover vuil als takken en blad verwijderd. Het slib en vuil wordt afgevoerd en aangeboden voor duurzame verwerking.

Bijna 25.500 kolken...

De gemeente Deventer telt zo'n 25.500 kolken, waarvan we er 25.000 machinaal reinigen. De overige 500 kolken worden handmatig gereinigd vanwege bijvoorbeeld slechte bereikbaarheid.

Riolering

De kolk voert het water af naar een regenwaterriool of een gemengd riool. Heeft u vragen over de (gemeentelijke) riolering? Neem dan contact op met de gemeente Deventer.

 Meldpunt  Openbare Ruimte 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.