Reinigen van de straten

Om de straten in de gemeente Doesburg schoon en veilig te houden wordt er regelmatig geveegd, wordt (groen)afval verwijderd en plaatst Circulus-Berkel BuitenRuimte in het najaar bladkorven.  

Vegen van straten

Het schoonhouden van straten en verhardingen is een belangrijke onderhoudstaak. Enkele malen per jaar worden straten, de goten langs rijbanen, paden, parkeerstroken en -terreinen machinaal geveegd. U helpt ons de straat helemaal te reinigen door uw auto - zo mogelijk - tijdelijk op een andere plek te parkeren.

Blad, bloesem en (vuurwerk)afval

Ieder najaar ruimt Circulus-Berkel vallend blad. Daarnaast worden - verdeeld over de gemeente - bladkorven geplaatst. Hierin kunt u (naast klein tuinafval) ook bladafval kwijt zodat we samen stoepen en straten veilig en schoon houden. Volle korven worden op vaste dagen geleegd. Na de jaarwisseling vegen we extra in verband met het vuurwerkafval.

Blad ruimen, is dat nodig?

Blad heeft een belangrijke functie: het dient als beschermlaagje voor planten en wortels en als natuurlijke bodemverbeteraar.  Omdat de combinatie wind, regen en herfstblad op wegen, stoepen en paden voor onveilige situaties kan zorgen ruimen we het blad. Het blad wordt altijd hergebruikt en bijvoorbeeld verwerkt tot compost.

Uw meldingen

  • Heeft u een melding die betrekking heeft op de openbare ruimte in Doesburg? U kunt hiervoor terecht bij de gemeente Doesburg.
  • Heeft u een vraag over de geplaatste bladkorven? Neem dan contact op met Circulus-Berkel.  

 Contact 

 

 

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.