Onkruidbeheersing op verhardingen

Als in het vroege voorjaar de temperaturen stijgen en alles langzaam groen kleurt schiet ook het onkruid uit de grond. Circulus start daarom al vroeg in het jaar met het duurzaam bestrijden van onkruid of beter 'onkruidbeheersing'.

Onkruidverwijdering: een duurzame aanpak

In Doesburg wordt onkruid duurzaam bestreden, zowel handmatig als machinaal. Bij duurzame methoden steekt onkruid sneller de kop op dan bij chemische verdelging. Daarom spreken we ook wel van 'onkruidbeheersing'. Hieronder leest u hoe Circulus Buitenruimte, namens de gemeente, het onkruid in uw wijk of straat aanpakt.

Machinaal en handmatig

Niet alle plekken zijn eenvoudig machinaal bereikbaar. In de wijken en de stad kiezen we naast machines ook voor handmatige onkruidverwijdering. Dit doen we met onkruidbranders gemonteerd op trolleys. Twee van de branders reizen mee met vaste groenteams, de derde wordt vervoerd met een elektrisch aangedreven bakfiets. Deze ‘Onkruid-express’ heeft een mobiele functie en wordt ingezet waar het op dat moment nodig is.

Op goed bereikbare plaatsen als wegen en paden worden twee machines ingezet die gebruik maken van hete lucht en een onkruidborstel.

Hollands weer...

De periode waarin onkruid wordt tegengegaan kan variëren. Niets is immers zo veranderlijk als Hollands weer. Zo gaat bij een onverwacht lange zomer met groeizame omstandigheden ook de bestrijding langer door.

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.