23 december 2022 Vuurwerkresten wegbrengen in je eigen wijk

Vuurwerkresten wegbrengen in je eigen wijk

Het is een mooie traditie dat bewoners in Deventer snel, makkelijk én gratis hun vuurwerkresten kunnen inleveren. Zelf bij elkaar vegen, bellen voor een koeriertje of de vuurwerkresten inleveren bij een van de containers die verspreid over Deventer staan.
Op vier plekken in de gemeente zijn op 2 januari (van 11.00 tot 14.00 uur) de containers te vinden.
Een vuurwerkkoeriertje aanmelden kan vanaf 2 januari, vuurwerkresten worden dan gratis aan huis afgehaald.

Veiligheid staat voorop bij deze schoonmaakactie. Als de troep is opgeruimd kunnen kinderen en jongeren geen blindgangers meer afsteken. Met een simpele veegactie als deze redden we in Deventer al gauw een handvol vingers en een paar ogen. Bovendien begint het nieuwe jaar zo met schone straten.

Containers

Op vier locaties in Deventer staan grote containers. Vrijwilligers van De Schoon Familie én medewerkers van Circulus bemensen de containers.
Vuurwerkresten inleveren kan op 2 januari van 11.00 tot 14.00 uur. Op de locaties zijn ook opruimmiddelen te leen, zodat bewoners samen op een makkelijke manier hun eigen straat of buurt kunnen schoonmaken. Bovendien is het gezellig, met koffie, thee en iets lekkers.
Meteen een mooie gelegenheid om buurtbewoners een gelukkig nieuwjaar te wensen!

Locaties

De containers zijn te vinden op de volgende locaties:

  • Colmschate - Parkeerplaats Ichtuskerk
  • Keizerslanden  - Achteringang Circulus, Karel de Grotelaan (Meiboomstraat)
  • Worp - 't Hovenhuus
  • Zandweerd Noord - Speeltuin De Tulp

Koeriertjes

Natuurlijk rijdt Circulus vanaf 2 januari ook ‘gewoon’ koeriertjes’ (vuurwerkresten die bij elkaar zijn geveegd en verzameld in een of meer zakken). Vanaf 2 januari kunnen bewoners bellen naar Circulus (0900 9552, geen extra kosten) en een koeriertje aanmelden. Een koeriertje aanmelden via de website kan ook. De medewerkers van Circulus halen het dan gratis op. Voordeel is dat het afval niet in de eigen afvalcontainer hoeft en bewoners dus niet voor het verwerken en afvoeren hoeven te betalen.

Vegen in de binnenstad en op winkelcentra

’s Morgens op nieuwjaarsdag begint op de Brink een ploeg medewerkers van Circulus aan het schoonvegen van de pleinen en straten en  in de binnenstad. Met een veegmachine, (blad)blazers en bezems wordt ook daar het vuurwerkafval zo snel mogelijk opgeruimd en afgevoerd. Maandag 2 januari volgend de andere winkelcentra in de gemeente.

Samen werken aan een schone straat!

Vuurwerkresten? Bel Circulus: 0900 9552

Ga terug

Nieuwsberichten Deventer Schoon Familie

Groentips: duurzaam onkruid beheersen Groentips: duurzaam onkruid beheersen Wilt u uw gevel onkruidvrij houden? Of voorkomen dat 'onkruid' uw tuin overneemt en andere planten verdringt? Kijk dan naar duurzame manieren om onkruid in toom te houden. Chemische middelen zijn schadelijk voor mens, dier en milieu. Maar ook azijn of zout zijn minder vriendelijk dan u denkt. Wat dan wel...? Op deze pagina tips voor duurzame onkruidbeheersing.  Lees hier verder Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container! Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container! De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant met heel sterke wortels. Deze wortels kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en bouwwerken. Ze groeien zowel verticaal als horizontaal en komen soms elders weer boven de grond. Daar groeien ze uit tot nieuwe woekeraars. De plant heeft door zijn extreme groei negatieve gevolgen voor andere flora en fauna. Lees hier verder Geslaagde opruimactie vuurwerkresten Geslaagde opruimactie vuurwerkresten Het is een mooie traditie dat bewoners in Deventer snel, makkelijk én gratis hun vuurwerkresten kunnen inleveren. Zelf bij elkaar vegen, en vervolgens een koeriertje aanmelden of de vuurwerkresten inleveren bij een van de containers die verspreid over Deventer staan. Op vier plekken in de gemeente zijn op 2 januari (van 11.00 tot 14.00 uur) de containers te vinden. En daar wordt goed gebruik van gemaakt! Lees hier verder Vuurwerkresten wegbrengen in je eigen wijk Vuurwerkresten wegbrengen in je eigen wijk Het is een mooie traditie dat bewoners in Deventer snel, makkelijk én gratis hun vuurwerkresten kunnen inleveren. Zelf bij elkaar vegen, bellen voor een koeriertje of de vuurwerkresten inleveren bij een van de containers die verspreid over Deventer staan. Op vier plekken in de gemeente zijn op 2 januari (van 11.00 tot 14.00 uur) de containers te vinden. Een vuurwerkkoeriertje aanmelden kan vanaf 2 januari, vuurwerkresten worden dan gratis aan huis afgehaald. Lees hier verder Gezellig bladontbijt voor harde werkers Gezellig bladontbijt voor harde werkers Dinsdagmorgen 15 november is het een drukte van belang in de loods van Het Groenbedrijf aan de Westfalenstraat. Ruim honderd medewerkers van Het Groenbedrijf en Circulus kunnen er genieten van een gezellig ontbijt. Een bedankje van De Schoon Familie voor de harde werkers in de bladcampagne. Lees hier verder Adwaita en Wereldwijzer winnen Bladverzamelwedstrijd 2022 Adwaita en Wereldwijzer winnen Bladverzamelwedstrijd 2022 Na twee spannende weken is op donderdagmiddag 3 november rond half één van alle scholen voor de laatste keer de bladhoogte gemeten en bij elkaar opgeteld. Dit jaar deden 19 scholen mee aan de twee bladverzamelwedstrijden; één voor het buitengebied en één voor het binnengebied.  Wereldwijzer Okkenbroek en Adwaita (locatie Jacob van Deventerstraat) hebben de wedstrijd gewonnen!   Lees hier verder
Toon oudere artikelen
Bladverzamelwedstrijd 2022 Deventer scholen van start
24 oktober 2022

Bladverzamelwedstrijd 2022 Deventer scholen van start

Maandag 24 oktober begint de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van De Schoon Familie. Leerlingen van maar liefst 19 deelnemende basisscholen uit de gemeente Deventer kunnen het afgevallen blad op stoepen, straten en pleinen verzamelen en in de bladkorf doen die bij de school staat. Het is elk jaar weer spannend: welke scholen gaan er winnen?

Duikervereniging NoBaToWa maakt Rielerkolk schoon op World Cleanup Day
02 september 2022

Duikervereniging NoBaToWa maakt Rielerkolk schoon op World Cleanup Day

Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day 2022. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven vrijwilligers in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! In Deventer gaan de duikers ven Duikvereniging NoBaToWa het water in om de Rielerkolk schoon te maken.

Alles onder een dak
09 maart 2020

Alles onder een dak

Afval, grondstoffen, reiniging en groenonderhoud op één centrale plek - Nieuwe locatie officieel geopend - 850 inwoners op de open dag

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?
08 september 2017

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

Heb jij een idee om zwerfafval rondom de IJssel te voorkomen en/of te verwijderen? Meld dat dan aan en win € 5000 om dat idee uit te voeren!

Pilot betere afvalscheiding in Deventer van start
09 maart 2017

Pilot betere afvalscheiding in Deventer van start

‘In Deventer zamelen we jaarlijks 94 kilo restafval per inwoner in. Daarin zit nu nog zo’n 20% tot 25% keukenafval (GF). En dat willen we apart inzamelen.’

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek
01 maart 2017

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek

Hondenpoep; iedereen heeft er een hekel aan. En het mag dan wel verplicht zijn om de poep van je hond op te ruimen, bepaald niet elke hondenbaasje houdt zich daaraan. Leerlingen van Montessorischool De Ontdekking in Deventer kwamen in actie.

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.