Bladactie

Herfst. Regen, wind en bladeren, heel veel bladeren! Bladeren die niet worden opgeruimd zorgen voor veel rommel en soms zelfs gevaarlijke situaties in de wijk. Daarom is het verstandig om er voor te zorgen dat de bladeren voor de winter van stoepen, (fiets)paden, pleinen en straten worden verwijderd.

De Schoon Familie doet elk jaar actie mee aan de bladactie van de gemeente Deventer. Samen met Circulus en Het Groenbedrijf zorgen de leden er voor dat Deventer zo snel mogelijk ‘bladschoon’ wordt.

De Schoon Familie doet dat met de inmiddels overbekende ‘bladkoeriertjes’ onder het motto ‘U veegt, wij halen!’, door op straten, fietspaden en pleinen blad te verwijderen. 

Blad als meststof

We ruimen het blad op waar het moet en laat het liggen waar dat kan. Planten groeien beter als u in het najaar afgevallen blad verspreidt over uw grond onder en tussen de planten. Lees meer over blad als meststof.

 U veegt, wij halen  

Deventer veegt elk jaar in november en december de stad schoon. Circulus en Het Groenbedrijf halen de bladeren van de stoep, van de wegen en - waar nodig - uit de plantsoenen. Het grootste deel van het blad wordt zo weggehaald. Inwoners kunnen meehelpen Deventer schoon te houden.

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.