Vuurwerkrestenactie 2023
 

Het is een mooie traditie dat inwoners in Deventer snel, makkelijk én gratis hun vuurwerkresten kunnen inleveren. Zelf bij elkaar vegen, bellen voor een koeriertje of de vuurwerkresten inleveren bij een van de containers die verspreid over Deventer staan. Op vier plekken in de gemeente zijn op 2 januari (van 11.00 tot 14.00 uur) de containers te vinden. Een vuurwerkkoeriertje aanmelden kan vanaf 2 januari, vuurwerkresten worden dan gratis aan huis afgehaald.

Veiligheid staat voorop bij deze schoonmaakactie. Als de troep is opgeruimd kunnen kinderen en jongeren geen blindgangers meer afsteken. Met een simpele veegactie als deze redden we in Deventer al gauw een handvol vingers en een paar ogen. Bovendien begint het nieuwe jaar zo met schone straten.

Containers

Op vier locaties in Deventer staan grote containers. Vrijwilligers van De Schoon Familie én medewerkers van Circulus bemensen de containers.
Vuurwerkresten inleveren kan op  2 januari van 11.00 tot 14.00 uur. Op de locaties zijn ook opruimmiddelen te leen, zodat bewoners samen op een makkelijke manier hun eigen straat of buurt kunnen schoonmaken. Bovendien is het gezellig, met koffie, thee en iets lekkers.
Meteen een mooie gelegenheid om buurtbewoners een gelukkig nieuwjaar te wensen!

Locaties

De containers zijn te vinden op de volgende locaties:

  • Colmschate - Parkeerplaats Ichtuskerk
  • Keizerslanden  - Achteringang Circulus, Karel de Grotelaan (Meiboomstraat)
  • Worp - 't Hovenhuus
  • Zandweerd Noord - Speeltuin De Tulp

Koeriertjes

Natuurlijk rijdt Circulus vanaf 2 januari ook ‘gewoon’ koeriertjes’ (vuurwerkresten die bij elkaar zijn geveegd en verzameld in een of meer zakken). Vanaf 2 januari kunt u bellen naar Circulus (0900 9552, geen extra kosten) en een koeriertje aanmelden. Een koeriertje aanmelden kan ook online. De medewerkers van Circulus halen het dan gratis op. Voordeel is dat het afval niet in uw eigen afvalcontainer hoeft en u dus niet voor het verwerken en afvoeren hoeft te betalen.

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.