25 oktober 2021 Bladverzamelwedstrijd Deventer scholen van start

Bladverzamelwedstrijd Deventer scholen van start

Maandag 25 oktober begint de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van de Deventer Schoon Familie.  Leerlingen van 17 deelnemende basisscholen uit de gemeente Deventer kunnen het afgevallen blad op stoepen, straten en pleinen verzamelen en in de bladkorf doen die bij de school staat. Bennie Bladman heeft alle kinderen opgeroepen om blad rondom de scholen op stoepen en in straten te verzamelen. Het is elk jaar weer spannend: welke scholen gaan er winnen?

Er zijn eigenlijk twee wedstrijden: één voor de scholen het buitengebied en één voor de scholen in de stad. In het buitengebied ligt immers veel meer blad, dat zou de wedstrijd niet eerlijk maken.
De leerlingen verzamelen (eventueel met hulp van ouders, team en omwonenden) het blad dat in die weken op straat en op de stoepen ligt. Ze mogen zakken met blad van huis meenemen, maar met de hele klas in de straten rondom de school gaan harken en vegen is ook een heerlijke herfstklus en levert heel veel blad op.

Tuinen en parken

De leerlingen doen het blad (uiteraard zonder zakken en ander afval) in de bladkorf. In de tuinen en parken mag het lekker blijven liggen, daar is het goed om de grond te beschermen tegen de kou en dient het als (warme) schuilplaats voor veel kleine dieren. Het gaat er om dat het blad op straten, stoepen en pleinen wordt opgeruimd, want daar kan het gevaarlijke situaties opleveren, vooral bij slecht weer.

Finale

Op donderdag 4 november wordt het echt spannend! Dan vindt rond half één ’s middags de finale plaats  Om 12.30 uur wordt bij elke deelnemende school (voor de laatste keer) gemeten hoe hoog de bladberg is. Dat doet de bladambassadeur die aan de school is toegewezen door Bennie Bladman in samenwerking met de bladpeilassistent (de contactpersoon van de school). Natuurlijk hoopt Bennie Bladman dat tijdens deze spannende finale het hele team en alle leerlingen op het schoolplein staan. En hij vindt het heel leuk als ouders/verzorgers ook aanwezig zijn.
Na een klein kwartiertje weten we dan welke scholen zich de trotse winnaars van de Bladbokaal 2021 mogen noemen!

Ga terug

Nieuwsberichten Deventer Schoon Familie

Gezellig bladontbijt voor harde werkers Gezellig bladontbijt voor harde werkers Dinsdagmorgen 15 november is het een drukte van belang in de loods van Het Groenbedrijf aan de Westfalenstraat. Ruim honderd medewerkers van Het Groenbedrijf en Circulus kunnen er genieten van een gezellig ontbijt. Een bedankje van De Schoon Familie voor de harde werkers in de bladcampagne. Lees hier verder Adwaita en Wereldwijzer winnen Bladverzamelwedstrijd 2022 Adwaita en Wereldwijzer winnen Bladverzamelwedstrijd 2022 Na twee spannende weken is op donderdagmiddag 3 november rond half één van alle scholen voor de laatste keer de bladhoogte gemeten en bij elkaar opgeteld. Dit jaar deden 19 scholen mee aan de twee bladverzamelwedstrijden; één voor het buitengebied en één voor het binnengebied.  Wereldwijzer Okkenbroek en Adwaita (locatie Jacob van Deventerstraat) hebben de wedstrijd gewonnen!   Lees hier verder Bladverzamelwedstrijd 2022 Deventer scholen van start Bladverzamelwedstrijd 2022 Deventer scholen van start Maandag 24 oktober begint de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van De Schoon Familie. Leerlingen van maar liefst 19 deelnemende basisscholen uit de gemeente Deventer kunnen het afgevallen blad op stoepen, straten en pleinen verzamelen en in de bladkorf doen die bij de school staat. Het is elk jaar weer spannend: welke scholen gaan er winnen? Lees hier verder Duikervereniging NoBaToWa maakt Rielerkolk schoon op World Cleanup Day Duikervereniging NoBaToWa maakt Rielerkolk schoon op World Cleanup Day Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day 2022. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven vrijwilligers in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! In Deventer gaan de duikers ven Duikvereniging NoBaToWa het water in om de Rielerkolk schoon te maken. Lees hier verder Helft huishoudens Deventer ruilt inzameldagen PMD en restafval Helft huishoudens Deventer ruilt inzameldagen PMD en restafval Vanaf juni 2022 verandert er bij ruim 13.000 huishoudens in Deventer iets in de inzameldagen voor PMD en restafval. De nieuwe inzameldagen zijn te vinden in de digitale afvalkalender op www.circulus.nl en in de Circulus-app. De app is gratis te downloaden in de App-store of Play-store. Lees hier verder Big Belly’s op de strandjes aan de IJssel in Deventer Big Belly’s op de strandjes aan de IJssel in Deventer Donderdag 21 april heeft Circulus, in opdracht van gemeente Deventer, een aantal nieuwe afvalbakken op de strandjes op de Worp in Deventer geplaatst.  Het zijn Big Belly’s: slimme, zelfpersende afvalbakken die hun eigen energie opwekken door zonnepanelen. De afvalbak geeft zelf een seintje wanneer hij geleegd moet  worden. Lees hier verder
Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.