15 maart 2021 Vragenlijst GF-afval apart bij hoogbouw Deventer

Vragenlijst GF-afval apart bij hoogbouw Deventer

Woont u in een hoogbouwcomplex in de gemeente Deventer? Dan krijgt u een brief over het apart inzamelen van Groente- en Fruitafval (GF). Helpt u ons mee om te zien waar al mogelijkheden zijn om GF gescheiden in te zamelen?
In de brief vindt u een link en een code met wachtwoord om een korte vragenlijst in te vullen. We hopen op een hoge respons, om zo nog meer bewoners van flats en appartementen in staat te stellen hun GF gescheiden aan te bieden!

De gemeente Deventer en Circulus-Berkel willen dat alle bewoners van wooncomplexen de mogelijkheid krijgen om hun Groente- en Fruitafval (GF- of keukenafval) gescheiden aan te leveren. Bij sommige wooncomplexen zijn al mogelijkheden om GF gratis aan te leveren, maar niet overal.
Wij vragen dan ook uw hulp om te inventariseren waar men al de mogelijkheid (al dan niet samen met andere bewoners) heeft om het GF te scheiden en waar nog niet. Zo kunnen we bepalen waar nog voorzieningen nodig zijn. De voorzieningen kunnen verschillen per wooncomplex.

Wat willen wij weten?

Wij willen graag weten of u momenteel de mogelijkheid heeft om uw GF-afval te scheiden en hoe u dat doet. We weten namelijk wel waar containers staan, maar helaas weten we niet of deze individueel of gezamenlijk gebruikt worden. Ook daar willen we graag inzicht in.
Daarvoor hebben we een korte vragenlijst gemaakt. Om die in te vullen heeft u uw inlogcode en wachtwoord nodig. Die vindt u in de brief. Daarmee weten we uw adres, zonder adres kunnen wij de gegevens niet verwerken. De vragenlijst is verder anoniem.

 Vragenlijst GF-afval apart bij hoogbouw 

GF scheiden: goed voor milieu en portemonnee

De meeste mensen scheiden hun GF graag. Omdat het beter is voor het milieu; GF wordt in onze regio verwerkt tot compost en groene energie. Maar het is ook goed voor uw portemonnee. Het aanbieden van GF is namelijk gratis in Deventer. U vermindert de hoeveelheid restafval door GF apart te houden.

Hebt u nog vragen?

Die beantwoorden we natuurlijk graag. De medewerkers van ons KlantContactCentrum zijn op werkdagen 08.00 tot 17.00 uur op de volgende manieren bereiken:

  •  Via ons servicenummer 0900 9552 (geen toeslag)
  •  Via WhatsApp 06 10 50 73 00 (u kunt ons daarop niet bellen)
  •  Via het contactformulier 
Ga terug

Nieuwsberichten Deventer Schoon Familie

Duikervereniging NoBaToWa maakt Rielerkolk schoon op World Cleanup Day Duikervereniging NoBaToWa maakt Rielerkolk schoon op World Cleanup Day Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day 2022. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven vrijwilligers in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! In Deventer gaan de duikers ven Duikvereniging NoBaToWa het water in om de Rielerkolk schoon te maken. Lees hier verder Helft huishoudens Deventer ruilt inzameldagen PMD en restafval Helft huishoudens Deventer ruilt inzameldagen PMD en restafval Vanaf juni 2022 verandert er bij ruim 13.000 huishoudens in Deventer iets in de inzameldagen voor PMD en restafval. De nieuwe inzameldagen zijn te vinden in de digitale afvalkalender op www.circulus.nl en in de Circulus-app. De app is gratis te downloaden in de App-store of Play-store. Lees hier verder Big Belly’s op de strandjes aan de IJssel in Deventer Big Belly’s op de strandjes aan de IJssel in Deventer Donderdag 21 april heeft Circulus, in opdracht van gemeente Deventer, een aantal nieuwe afvalbakken op de strandjes op de Worp in Deventer geplaatst.  Het zijn Big Belly’s: slimme, zelfpersende afvalbakken die hun eigen energie opwekken door zonnepanelen. De afvalbak geeft zelf een seintje wanneer hij geleegd moet  worden. Lees hier verder Containertuintjes geplaatst in Driebergenbuurt Containertuintjes geplaatst in Driebergenbuurt Vrijdag 10 december startte in de Driebergenbuurt in Deventer een pilot met containertuintjes, zij moeten bijplaatsing van afval bij ondergrondse afvalcontainers tegen gaan. De tuintjes bestaan uit volledig gerecycled materiaal en zijn 3D geprint. In de bakken vind je echte, winterharde en onderhoudsvriendelijke planten en bloemen. In de winterse kou werd het toch een gezellige bijeenkomst, op anderhalve meter afstand!   Lees hier verder Deventer start proef met containertuintjes Deventer start proef met containertuintjes Om afval rondom ondergrondse (restafval)containers te voorkomen, gaat Circulus-Berkel  in Deventer een proef starten met de aanleg van zeven containertuintjes. De tuintjes zijn 3D geprint uit 100% afval en er worden bevatten  bloemen en planten in gezet waar vlinders en bijen op af komen. De containertuintjes komen te staan in de Driebergenbuurt. Lees hier verder Bladverzamelwedstrijd Deventer scholen van start Bladverzamelwedstrijd Deventer scholen van start Maandag 25 oktober begint de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van de Deventer Schoon Familie.  Leerlingen van 17 deelnemende basisscholen uit de gemeente Deventer kunnen het afgevallen blad op stoepen, straten en pleinen verzamelen en in de bladkorf doen die bij de school staat. Bennie Bladman heeft alle kinderen opgeroepen om blad rondom de scholen op stoepen en in straten te verzamelen. Het is elk jaar weer spannend: welke scholen gaan er winnen? Lees hier verder
Toon oudere artikelen
Het Mosterdzaadje winnaar E-waste Race 2021!
11 oktober 2021

Het Mosterdzaadje winnaar E-waste Race 2021!

Vier weken lang zijn acht deelnemende basisscholen in Epe en Deventer de strijd aangegaan tegen het elektronisch afval. In totaal haalden ze maar liefst 12.575 oude elektronische apparaten op. Het Mosterdzaadje uit het buurtschap Gortel is de winnaar van de editie van 2021.

Alles onder een dak
09 maart 2020

Alles onder een dak

Afval, grondstoffen, reiniging en groenonderhoud op één centrale plek - Nieuwe locatie officieel geopend - 850 inwoners op de open dag

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!
26 augustus 2019

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!

De plant(resten) en/of de grond waarin de Japanse duizendknoop plant heeft gestaan gooit u in de grijze container, of u voert het af naar het Recycleplein. Het afval hoort niet thuis in de groene container of op de composthoop.

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?
08 september 2017

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

Heb jij een idee om zwerfafval rondom de IJssel te voorkomen en/of te verwijderen? Meld dat dan aan en win € 5000 om dat idee uit te voeren!

Pilot betere afvalscheiding in Deventer van start
09 maart 2017

Pilot betere afvalscheiding in Deventer van start

‘In Deventer zamelen we jaarlijks 94 kilo restafval per inwoner in. Daarin zit nu nog zo’n 20% tot 25% keukenafval (GF). En dat willen we apart inzamelen.’

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek
01 maart 2017

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek

Hondenpoep; iedereen heeft er een hekel aan. En het mag dan wel verplicht zijn om de poep van je hond op te ruimen, bepaald niet elke hondenbaasje houdt zich daaraan. Leerlingen van Montessorischool De Ontdekking in Deventer kwamen in actie.

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.