08 april 2024 Voorjaarschoonmaak in binnenstad Deventer

Voorjaarschoonmaak in binnenstad Deventer

Voorjaarschoonmaak in binnenstad DeventerMaandag 8 april om negen uur is het een drukte van belang op de Brink. Op deze zonnige ochtend verschijnen er zo’n tien auto’s van Het Groenbedrijf en Circulus voor de Waag. De komende dagen steken de medewerkers van de beide organisaties samen de handen uit de mouwen in de binnenstad voor een voorjaarsbeurt. De start van de actie vindt – met koffie en iets lekkers - plaats onder toeziend oog van wethouder Marcel Elferink en binnenstadsmanager Peter Brouwer.

Met een bezem en een flinke schep laten de beide heren zien dat ze best een bijdrage kunnen leveren aan een schone binnenstad. ‘Maar jullie zijn natuurlijk echt degenen die het werk doen’, aldus de wethouder. ‘Dankzij jullie wordt de mooiste binnenstad van Nederland altijd opgeruimd. Daar zijn we bij de gemeente harstikke blij mee!’ Peter Brouwer voegt daaraan toe: ‘Alle ondernemers zijn blij met jullie. Als ik de komende dagen de foto’s van vandaag deel op social media krijg ik heel veel duimpjes. Die zijn niet voor mij, maar voor jullie!’

Klaar voor het toeristenseizoen

De medewerkers van Het Groenbedrijf en Circulus werken nauw samen in de binnenstad. Ze inspecteren onder andere verkeersborden, maken ze schoon en vervangen ze al dat nodig is. Ook verwijderen ze blad, zwerfafval en graffiti (van gemeentelijke objecten) en vegen de straten. Afvalbakken krijgen een schoonmaakbeurt en onkruid en zand worden verwijderd. Dat gebeurt het hele jaar door, maar begin april wordt er altijd even extra aandacht aan besteed, zodat de mooie Deventer binnenstad klaar is voor het toeristenseizoen en de honderdduizenden bezoekers die de komende maanden de stad bezoeken.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws