08 november 2023 Keizerslanden krijgt gratis deelscootmobielen en driewielfietsen

Keizerslanden krijgt gratis deelscootmobielen en driewielfietsen

In de wijk Keizerslanden in Deventer kunnen bewoners gratis een deelscootmobiel of driewielfiets lenen. Om naar de supermarkt te gaan, om vrienden of familie te bezoeken of om gewoon even lekker op pad te gaan. De hulpmiddelen staan bij wooncomplex Ludgerus op de Karel de Grotelaan 1 in Deventer en kunnen eenvoudig worden geleend. 

Bewoners die gebruik willen maken van de gratis scootmobielen of driewielfietsen, kunnen zich telefonisch of via een website aanmelden. Na de aanmelding krijgen bewoners uitleg en een rij-instructie om ervoor te zorgen dat ze veilig en vertrouwd met het hulpmiddel overweg kunnen. Daarna kunnen ze gebruikmaken van de scootmobielen of driewielfietsen. Eén telefoontje is dan voldoende om een scootmobiel of driewielfiets te reserveren. Dit voorkomt dat bewoners misgrijpen.

Gratis haal- en brengservice 

Bewoners die moeite hebben om bij Ludgerus te komen, kunnen gebruik maken van de gratis haal- en brengservice. Ze worden dan opgehaald van huis en na afloop ook weer thuisgebracht door de buurtconciërge van Buur&Zo.

Meer bewegingsvrijheid 

De hulpmiddelenpool is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Buur&Zo, Circulus, KonnecteD, Ludgerus, Welzorg en gemeente Deventer. Met dit initiatief willen de samenwerkende partijen ervoor zorgen dat inwoners van Keizerslanden extra mogelijkheden hebben om zich te verplaatsen en om mee te doen met de maatschappij.  

Op de foto wordt de eerste deelscootmobiel feestelijk in gebruik genomen. Bewoners van Keizerlanden kunnen meer informatie krijgen of aanmelden via telefoonnummer 06-11478714 (maandag t/m vrijdag 9:00 – 17:00 uur) of via www.wijkmob.nl 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws