25 maart 2024 Gezellige drukte op compostdag in gemeente Deventer

Gezellige drukte op compostdag in gemeente Deventer

Compostactie groot succes


Zo’n 3.700 mensen uit de gemeente Deventer haalden op de compostdag op zaterdag 23 maart gratis compost op. Op vier locaties werden in totaal ruim 18.000 zakken gft-compost uitgedeeld. De actie was een initiatief van de gemeente Deventer en Circulus om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval. De gratis compost zorgden voor blije gezichten en gezellige drukte.

Het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft) zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. In 2023 werd in de gemeente Deventer ruim 11.5 miljoen kilo gft apart ingeleverd, gemiddeld 114 kilo per inwoner. Het gft wordt omgezet in compost en groene energie. De compost kregen de inwoners op de compostdag cadeau voor de tuin. Met de actie sloten de gemeente Deventer en Circulus aan bij de jaarlijkse landelijke Compostdag.

100 liter compost
Medewerkers van Circulus en De Ulebelt waren in touw om de compost uit te delen aan de bezoekers. Per huishouden konden maximaal vijf zakken met 20 liter compost opgehaald worden op vertoon van de milieupas. Inwoners stonden al vroeg in de rij voor de gratis compost. Op de Brink trok straattheater en voorlichting over gft en compost van De Ulebelt de aandacht van het winkelend publiek.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws