22 april 2022 Big Belly’s op de strandjes aan de IJssel in Deventer

Big Belly’s op de strandjes aan de IJssel in Deventer

Donderdag 21 april heeft Circulus, in opdracht van gemeente Deventer, een aantal nieuwe afvalbakken op de strandjes op de Worp in Deventer geplaatst. 
Het zijn Big Belly’s: slimme, zelfpersende afvalbakken die hun eigen energie opwekken door zonnepanelen. De afvalbak geeft zelf een seintje wanneer hij geleegd moet  worden.

In totaal worden er twaalf Big Belly’s geplaatst op verschillende plekken langs de IJssel. Zes bakken voor restafval en zes bakken voor PMD (Plastic, Metaal en Drankpakken). De eerste negen bakken staan er, de resterende bakken volgen in mei.

Slimme afvalbakken

Deze Big Belly’s zijn slimme afvalbakken die, via internet, een seintje geven aan Circulus wanneer ze vol zitten. Hierdoor kan Circulus de bakken  op tijd legen.
Daarnaast beschikken de restafval Big Belly’s over een perssysteem. Het afval wordt samengeperst, waardoor er minimaal vijf keer meer afval in de bak past. Dat is fijn, want zeker met mooi weer zijn er veel bezoekers op de strandjes. Met deze nieuwe bakken kan iedereen makkelijk zijn afval kwijt.

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws