04 maart 2021 Remco: een civieltechnische allrounder

Remco: een civieltechnische allrounder

Maart 2023 - Straatwerk, plaatsen van borden, straatmeubilair of palen, met de hoogwerker op pad bij monteren van verkiezingsborden, kolken of rioolherstel; Remco is een allrounder. Maar hij draait zijn hand ook niet om voor groenwerkzaamheden. “We zetten daar een minikraan voor in, zo zijn we flexibel en reageren we vlot op eventuele (spoed)meldingen.”

  • Ze zijn onze gezichten op straat, in het groen en bezoeklocaties: onze collega's. Wat doen ze zoal? Hoe ziet hun dag eruit? Wat vinden ze mooi aan het werk? In deze Week van de Circulus-helden iedere dag een portret van een collega!
Remco Mulderije, civieltechnisch medewerker Buitenruimte


Remco werkt als civieltechnisch medewerker binnen de afdeling Buitenruimte. Samen met zijn collega vormt hij een tweekoppig team dat een scala werkzaamheden oppakt in de gemeente Lochem.


De afdeling Buitenruimte werkt daar zoveel mogelijk met integrale ploegen voor de beheer- en onderhoudstaken in het groen en ‘grijs’ (civieltechnisch werk). Daarbinnen pakken Remco en collega als team civieltechnische klussen op en regelmatig ook projecten in het groen. Zijn collega werkte 13 jaar bij een hovenier, Remco 19 jaar bij een loon/grondverzetbedrijf; het is – los van de collegiale klik – een combi die het team allround en flexibel maakt.


Snel schakelen 
“We zorgen voor het bestratingswerk; meestal is dat herstelwerk vanwege wortelopdruk, schade rijden of verzakkingen. We plaatsen palen, borden, vervangen riooldelen of kapotte straatkolken, zijn inzetbaar tijdens de bladcampagne en werken in het groen. We zijn voor bijna alles in te zetten en dat is dan gelijk een leuke kant van ons werk.” Het zorgt er ook voor dat acute meldingen vaak bij het team terecht komen. “Snel schakelen om alles weer ff voor elkaar te krijgen zodat we óók de rest van de planning halen. Geen dag is hetzelfde, dat bevalt ons zeer goed.”

Werk in het groen
“Bij het werk in het groen moet je denken aan bomen snoeien, zaagwerk of groenrenovaties. We verwijderen dan het oude groen, bekijken of de grond vervangen moet worden door schone grond. Dat werk doen we met een minikraan die we sinds dik een jaar in gebruik hebben.” Veel werk hangt of staat met de beschikking over goed materieel. “Het maakt ons flexibel en we kunnen vlot reageren op meldingen. Goede machines maken veel werkzaamheden een stuk lichter.”

"Tijdens de bladcampagne in het najaar gaan wij mee met de ‘panda’, de klepelmaaier die het blad opzuigt of lopen we met de bladblazer. Verder zijn we als invalmachinist inzetbaar op de veegwagens of als chauffeur op de knijperwagens.”


Contact met bewoners
Onze Circulus-collega’s zijn onze gezichten op straat, in de wijk en in het groen. Remco en zijn collega hebben regelmatig contact met bewoners. Als het gaat om meldingen of vragen over voortgang stellen bewoners hun uitleg erg op prijs. “Een reactie van onze kant is vaak al voldoende om onvrede te voorkomen. Ze weten dat de melding/klacht is doorgekomen en dat het opgepakt wordt. Wat direct kan, gebeurt direct. Maar sommige werkzaamheden plannen we op wat langere termijn in. Omdat het om seizoenswerk gaat of bijvoorbeeld een machine moeten inhuren. Vanwege de kosten huren we materieel liever een week dan een dagdeel. Daar plannen we dan ook gelijk ander werk mee in.”

Terug naar overzicht
Herman is werkvoorbereider buitenruimte Herman is werkvoorbereider buitenruimte Maart 2024 - Als werkvoorbereider weet Herman Oudenampsen precies wat er nodig is om groene of civiele projecten te laten slagen. Belangrijk. Want alle voorbereiding in het voortraject ontzorgt collega’s in de buitendienst. Lees hier verder Mariska werkt in onze kringloopzaak Mariska werkt in onze kringloopzaak Maart 2024 - Mariska Timmerman werkt in onze kringloopwinkel Stilema in Vaassen. Ze is begonnen als vrijwilliger en werkt er nu via een traject van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Lees hier verder Ron Streppel: ‘De waardering van bewoners, dát vind ik mooi!’ Ron Streppel: ‘De waardering van bewoners, dát vind ik mooi!’ Maart 2024 - Hij werkt bijna veertig jaar bij Circulus waarvan de laatste jaren op het Recycleplein in Vaassen. Ooit is Ron Streppel begonnen achter de vrachtwagen. Lees hier verder Jørgen: samenwerken aan veiligheid Jørgen: samenwerken aan veiligheid Maart 2024 - Jørgen werkt iedere dag aan een veilige organisatie. Of beter: de kwaliteit van veilig werken en een veilige werkomgeving. Favoriete quote? "Denk vooruit, werk veilig!" Lees hier verder Erwin: ‘Veegdienst is zeven dagen per week actief!’ Erwin: ‘Veegdienst is zeven dagen per week actief!’ Maart 2023 - Erwin Hoogenboom werkt meer dan twintig jaar bij Circulus. Begonnen als chauffeur-belader werkt nu al zo’n 17 jaar als veegmachinist. Eerst in Apeldoorn, inmiddels in zijn geliefde Deventer (een vast grapje: "Aan de goede kant van de IJssel"). Lees hier verder Martin is heel blij met zijn werk bij Circulus Martin is heel blij met zijn werk bij Circulus Maart 2023 - Martin Sangers was machinesteller en is nu medewerker op ons Recycleplein in Doesburg. Hij werkt sinds 5 jaar bij Circulus en is blij met zijn werk. Lees hier verder

Nieuws

Het is de Week van onze helden...

Het is de Week van onze helden...

Van 4 t/m 10  maart zetten we onze collega’s in het zonnetje

Doet u mee? Steek eens een duim op als u onze mensen tegenkomt, zwaai even of hang iets leuks op het raam/de container. Ideeën en adressen vindt u op onze nieuwspagina