12 september 2018 Zelf afval wegbrengen

Zelf afval wegbrengen

Van textiel en glas tot KCA en grofvuil: veel afval kunt u zelf wegbrengen naar een van de milieustraatjes of een van de Recyclepleinen. Hieronder vindt u de mogelijkheden op een rij. 

Asbest

Asbest kunt u gratis inleveren bij het Recycleplein Westfalenstraat Deventer. Voorwaarde is dat u een recente sloopmelding kunt laten zien aan de portier. Dat kan een print zijn of zichtbaar zijn op uw mobiele telefoon. De sloopmelding doet u op www.omgevingsloket.nl. Houd rekening met de aanbiedvoorwaarden

Glas

Op verschillende plekken in de dorpskernen staan glascontainers. Deze containers zijn alleen bestemd voor verpakkingsglas. Doppen en restjes zijn geen probleem. U kunt op de kaart zien waar deze zich bevinden. Vlakglas, zoals ruiten en spiegels, kunt u wegbrengen naar het Recycleplein in Deventer, Zutphen, Apeldoorn of Epe/Vaassen.

Luiers en incontinentiemateriaal

De gemeente Voorst kent nog geen luierinzameling. Luiers en incontinentiemateriaal kunt u bij het restafval kwijt. 

Textiel, knuffels en schoenen

Op verschillende plekken, waaronder de milieustraatjes en de scholen, staan kledingcontainers. U kunt op de kaart zien waar deze zich bevinden. Daar kunt u alle textiel in kwijt, ook als het kapot of versleten is. Denk ook aan schoenen, laarzen, knuffels en dekens. Vervuild of nat textiel is echter niet geschikt voor sortering door mensenhanden!

Herbruikbare goederen

Herbruikbare goederen zoals meubels en e-goed (alles waar een batterij of stekker in zit) kunt u 7 dagen per week inleveren bij de Kringloopwinkel Twello. U kunt deze goederen ook gratis laten ophalen. Maak hiervoor een afspraak via (0571) 260183.

Oud ijzer

Oud ijzer en andere metalen kunt u laten ophalen. Neem voor een afspraak contact op met SV Voorwaarts Twello op het mobiele nummer (06) 8398 5533.

KCA (Klein Chemisch Afval)

Elke 2e vrijdag van de maand kunt u tussen 15.00 - 18.00 uur uw huishoudelijk klein chemisch afval kwijt in Twello. U kunt dan terecht bij de chemokar, die op het terrein van Sportpark Zuiderlaan in Twello staat.

Alle afvalstromen

Verder kunt u voor 20 afvalstromen terecht op de Recyclepleinen van Circulus. De Recyclepleinen hebben een gratis en een betaald deel. Raadpleeg hier het overzicht met de openingstijden.

Hoe werkt een Recycleplein met weegbrug?

Wilt u zien hoe een Recycleplein met weegbrug werkt? Bekijk dan het filmpje op ons YouTubekanaal.

Tarieven

Raadpleeg de tarievenlijst.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws