13 februari 2024 Vruchtbare boomplantdag in dorpsbos Exel

Vruchtbare boomplantdag in dorpsbos Exel

Zaterdag 10 februari werd er door een groep inwoners hard gewerkt in het Exelse dorpsbos. Er werden maar liefst 500 struiken, hagen en jonge bomen aangeplant. 
Ook wethouder Lex de Goede kwam een handje meehelpen. De boomplantdag, verzorgd door Circulus en de Belangenvereniging Exel en Omstreken (BEO), draagt bij aan meer biodiversiteit in het mooie dorpsbos.   


Jong en oud aan de slag 

Samen met bestuursleden en inwoners werd hard gewerkt om al het plantgoed de grond in te krijgen. Ook heel veel kinderen staken fanatiek de handen uit de mouwen en de schop in de grond! Wethouder Lex de Goede vertelde al het enthousiasme enorm te waarderen; inwoners zetten zich op een vrije dag vrijwillig in om de omgeving weer een stukje aantrekkelijker en groener te maken. Voor nu en de toekomst. 

Biodiverse aanplant 

Circulus zorgde voor een variatie aan beplanting waardoor het bos biodiverser én aantrekkelijker wordt voor mensen en dieren. Verspreid over het bos plantte de groep samen meer dan 500 boompjes en struiken waaronder krentenboompjes, sleedoorns, ligusters, kornoeljes, Gelderse rozen en spierstruiken.

Het dorpsbos in Exel wordt al een flink aantal jaren mede onderhouden door vrijwilligers, een van de vele initiatieven van BEO.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws