16 januari 2023 Voorkom vastvriezen van uw containers

Voorkom vastvriezen van uw containers

Een vervelend winters ongemak: (nacht)vorst die zorgt voor het vastvriezen van de deksel of de inhoud van uw container. Het komt vooral voor bij de groene containers. Kan uw container niet of niet geheel geleegd worden omdat de deksel of inhoud bevroren is? Dan komt Circulus hier niet voor terug. Het is daarom belangrijk dat u vastvriezen probeert te voorkomen of de klep en inhoud van de container losmaakt! Hier leest u tips. 

Vastvriezen komt voornamelijk voor bij de groene container, omdat groente-, fruit- en tuinafval veel water bevat. De inzamelwagen pakt uw container op, houdt deze op zijn kop en schudt deze stevig op en neer. Als de inhoud niet (helemaal) loskomt door vastvriezen, blijft er afval achter in uw container. De inzamelwagen komt hier niet voor terug. Gebruik daarom de tips om de kans op vastvriezen te verminderen.

  • Laat nat GFT zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in de container doet.
  • Gebruik composteerbare zakken om uw GFT in te verzamelen of doe een dun laagjekrantenpapier onderin de groene container.
  • Stamp het afval niet aan.
  • Houd de klep van uw container een stukje open, bijvoorbeeld met behulp van een stokje of latje.
  • Houd de container tot het tijdstip van aanbieden in de schuur of onder een afdak.
  • Is de inhoud toch bevroren? Steek de inhoud met schep of schoffel los van de zijkanten. Doe dit voorzichtig, want het materiaal van de container is bij kou kwetsbaar.
Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws