04 april 2023 Voorjaar in Deventer

Voorjaar in Deventer

Maandag 3 april om negen uur is het een drukte van belang op de Brink. Op deze koude ochtend verschijnen er zo’n tien auto’s van Het Groenbedrijf en Circulus voor de Waag. De komende dagen steken de medewerkers van de beide organisaties samen de handen uit de mouwen in de binnenstad voor een voorjaarsbeurt. De start van de actie vindt plaats onder toeziend oog van wethouder Marcel Elferink en binnenstadsmanager Peter Brouwer. Voor de gelegenheid willen zij best even op de foto met een bezem in de hand en de medewerkers van HGB en Circulus op de achtergrond.

‘Maar alle gekheid op een stokje’, neemt de wethouder het woord, ‘Ik vind het top dat jullie dit doen. Jullie hebben vast gehoord van het Hanzejaar en we verwelkomen de komende maanden heel veel bezoekers in de binnenstad. Jullie zorgen er het hele jaar voor dat Deventer en netjes bij ligt, maar het is geweldig dat de stad nu in een paar dagen een extra schoonmaakbeurt krijgt. Daar wil ik jullie hartelijk voor bedanken!’
Binnenstadsmanager Peter Brouwer haakt daarbij aan: ‘Per maand komen er zo’n 160.000 mensen op bezoek in Deventer. Zij zien allemaal dat de binnenstad er fantastisch bij ligt. Een schone, opgeruimde stad is ons visitekaartje en jullie bijdrage daaraan is heel waardevol!’

Samenwerking

De medewerkers van Het Groenbedrijf en Circulus werken nauw samen in de binnenstad. Ze inspecteren onder andere verkeersborden, maken ze schoon en vervangen ze al dat nodig is. Ook verwijderen ze blad, zwerfafval en graffiti (van gemeentelijke objecten) en vegen de straten. Afvalbakken krijgen een schoonmaakbeurt en op parkeerplekken wordt onkruid en zand verwijderd.

Aan de slag

Na de lovende woorden van de wethouder en binnenstadsmanager is er even tijd voor koffie met iets lekkers. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan en trekken alle medewerkers de binnenstad in voor de voorjaarsschoonmaak.

Slim melden!

Heeft u een melding voor de openbare ruimte (bijvoorbeeld over de bestrating, een kapotte afvalbak  of hondenpoep)?  Dat kunt u online melden bij de gemeente via deventer.slimmelden.nl Bij spoedgevallen kunt u bellen met 14 0570.  

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws