08 september 2017 Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

 

Een schone IJssel, dat willen we allemaal. Toch ligt er op de oevers en in het water van deze prachtige rivier regelmatig zwerfafval. Soms is het aangespoeld na hoog water, maar vaak ook is het neergegooid door achteloze recreanten en passanten. Uiteindelijk komt al dat afval terecht in de zee en is daar mede verantwoordelijk voor de plastic soep.
Heb jij een idee om zwerfafval rondom de IJssel te voorkomen en/of te verwijderen? Meld dat dan aan en win € 5000 om dat idee uit te voeren!

Circulus-Berkel, ROVA, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat- Ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben elkaar gevonden en slaan de handen ineen voor Schone IJsseloevers. Maar de hulp van bewoners, verenigingen, recreanten, kortom van iedereen die in de buurt van de IJssel komt is daarbij onontbeerlijk. Daarom is het initiatief ‘Schone IJsseloevers’ op zoek naar goede ideeën om het zwerfaval terug te dringen.
Natuurlijk zijn er al veel mensen actief om de IJsseloevers schoon te houden. Kijk bijvoorbeeld in Deventer naar WorpWegWerpVrij, een groep bewoners die al jarenlang elke maand een opruimactie houdt op de stranden langs de IJssel.

Win € 5000 om jouw idee werkelijkheid te laten worden!

Maar er moet nog veel meer gebeuren. Daarom is ‘Schone IJsseloevers’ op zoek naar goede ideeën. Heb jij zo’n idee? Denk je dat het goed en snel uitvoerbaar is? Meld het dan aan op de speciale website van Schone IJsseloevers. Dat kan tot 1 oktober. Op 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) wordt de winnaar – tijdens een feestelijk evenement – bekend gemaakt.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws