16 november 2023 Boomfeestdagen in Epse, Gorssel en Laren

Boomfeestdagen in Epse, Gorssel en Laren

Op 15 november was het weer Nationale Boomfeestdag! In heel Nederland plantten kinderen die dag bomen en struiken. In Epse gingen bovenbouwleerlingen van de J vd Hoevenschool aan de slag aan de Dortherweg in Epse. Samen met wethouder Marja Eggink en de groenmannen van Circulus zorgden ze in korte tijd voor een mooie rij boompjes. Ook komende weken worden er nog bomen geplant met schoolkinderen.

Samen de schop in de 's grond

's De wethouder gaf het startsein en plantte met twee kinderen het eerste boompje. In kleine groepjes ging de groep aan de slag. Onder begeleiding staken ze de schop in de grond voor het graven van plantgaten. Daarna konden de jonge lindes, esdoorns en haagbeuken de grond in. De groep werkte hard, was enthousiast en zat vol vragen. “Hoe diep moet een plantgat zijn? Hoe groot wordt een linde? Hoe weet je of de grond gezond is”? Voor die vraag gingen ze met groenman Bert op zoek naar pieren en andere organismen. Na het harde werken was het tijd voor drinken en wat lekkers.

Thema ‘Opgroeien met bomen!’

Met het project aan de Dortherweg trapten de kinderen gelijk het plantseizoen af. Komende weken planten ook in onder meer Gorssel en Laren kinderen bomenrijen met Circulus. In december worden bovendien zo’n 500 jonge bomen geplant in het buitengebied. Juist in het buitengebied hebben jonge bomen alle ruimte om beeldbepalende bomen te worden. IJkpunten waar volgende generaties mensen en dieren onder leven, spelen of schuilen. Het landelijk thema van de boomfeestdag was dit jaar Opgroeien met bomen’. Een thema dat we in de gemeente Lochem handen en voeten geven! 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws