Milieu- of afvalpas

Bij ieder huishouden hoort een milieu- of afvalpas. Deze pas is gekoppeld aan het huisadres en heeft een uniek kaartnummer.

Milieupas

U gebruikt de milieupas voor:

  • het wegbrengen van gratis en niet gratis recyclebaar afval, grofvuil, groenafval en kerstboom naar het Recycleplein Boggelderenk in Zutphen en het Afvalbrengpunt in Lochem.
  • het laten ophalen van grofvuil, snoeiafval en kerstboom
  • het wegbrengen van restafval naar de gemeenschappelijke ondergrondse container (hiervoor moet u zich aanmelden)

Een aantal huishoudens heeft een enkele pas, die alleen bestemd is voor het wegbrengen of laten ophalen van recyclebaar afval, grofvuil, snoeiafval en kerstboom naar het Recycleplein. Anderen hebben een gecombineerde pas, waarmee ze ook hun gemeenschappelijke ondergrondse container voor restafval kunnen openen.

Saldo

Ieder huishouden krijgt jaarlijks een saldo van 500 kg op de milieupas bijgeschreven voor het gratis wegbrengen van groenafval naar het

  • Recycleplein Boggelderenk in Zutphen of
  • Afvalbrengpunt in Lochem

Saldo opvragen

U kunt het saldo van milieupas altijd opvragen of inzien in Mijn Circulus.

 Saldo opvragen 

Is uw saldo op? Dan betaalt u een tarief per 100 kg en 20 kg meer.

 Tarieven inzien 

Pas kwijt of defect

Is uw milieupas kwijt of defect? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Uw pas wordt dan geblokkeerd en uw oude saldo op een nieuwe pas gezet. Aan een nieuwe pas zijn kosten verbonden.

Geen pas aanwezig in nieuwe woning 

Staat u ingeschreven bij de gemeente en verhuist u naar een bestaande woning? De pas is adresgebonden en hoort door vorige bewoners te zijn achtergelaten. Betrekt u een nieuwe woning? Ook dan hoort een pas aanwezig te zijn. Neem binnen drie maanden contact met ons op.

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.