Reinigen van de straten

Schone straten en stoepen dragen bij aan de leefbaarheid maar ook aan veiligheid. Circulus zorgt in Apeldoorn voor bijvoorbeeld veegwerkzaamheden en het legen en schoonmaken van prullenbakken.  

Inzet veegmachines

Voor het schoonmaken en -houden van de straten gebruikt Circulus onder meer veegmachines. Zo wordt regelmatig straatvuil maar ook bladafval en bloesem verwijderd. Ook zetten we de veegmachines in na bijvoorbeeld de jaarwisseling of (in opdracht van de gemeente) na evenementen.

Veegteams in het centrum

In het centrum van Apeldoorn zetten ook straatvegersteams zich in voor een schone omgeving. Het centrum wordt handmatig en nauwkeurig geveegd, prullenbakken worden geleegd en afval op speciale handkarren in drie compartimenten gescheiden. Ook worden prullenbakken schoongemaakt.

De teams komen tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente. Ze  bestaan uit gemotiveerde medewerkers met een grote afstand tot regulier werk. De teams doen werk dat gezien en gewaardeerd wordt, ontwikkelen een dagritme en vergroten met coaching de kansen op een reguliere baan.

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.