Schoonmaken van kolken  

Regenwater wordt door de kolken afgevoerd naar het riool. Circulus maakt deze gemeentelijke kolken schoon met speciale zuigers. Zo wordt onder meer verstopping voorkomen. Daarnaast verwijderen we takken, bladafval en overig (groen)afval.

Reinigen met kolkenzuigers

Regenwater loopt via kolken in de straat of stoeprand het riool in. Onderin de kolk vangt een bak zand, slib en vuil op. Om wateroverlast en overstromingen te voorkomen reinigt Circulus twee maal per jaar de kolken in de gemeente. Met speciale kolkenzuigers worden de bakken schoongemaakt, daarnaast wordt grover vuil als takken en blad verwijderd. Het slib en vuil wordt afgevoerd en aangeboden voor duurzame verwerking.

Bijna 46.000 kolken...

De gemeente Apeldoorn telt zo'n 46.000 kolken, waarvan we er 45.000 machinaal reinigen. De overige 1.000 kolken worden handmatig gereinigd vanwege bijvoorbeeld slechte bereikbaarheid.

Riolering

De kolk voert het water af naar een regenwaterriool of een gemengd riool. Heeft u vragen over de (gemeentelijke) riolering? Neem dan contact op met de gemeente Apeldoorn.

 

 Melding openbare ruimte 

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.