01 juli 2020 Inwoners Rheden welkom op Recycleplein Doesburg

Inwoners Rheden welkom op Recycleplein Doesburg

Sinds 1 juli 2020 maken inwoners van de gemeente Rheden gebruik van het Recycleplein in Doesburg voor het wegbrengen van grof huishoudelijk afval. De gemeenten Rheden en Doesburg en Circulus-Berkel werken hiervoor samen. Tegelijkertijd zijn de openingstijden van het Recycleplein verruimd, onder meer met openstelling op donderdag en vrijdag tot 19.00 uur.

De samenwerking betekent dat kosten gedeeld worden en dat de openingstijden uitgebreid worden. Wethouder Dorus Klomberg: “Het is mooi dat we deze samenwerking met gemeente Doesburg en Circulus-Berkel gestart zijn en ik vertrouw op een goede dienstverlening aan de Rhedense inwoners.” Ook Wethouder Birgit van Veldhuizen is tevreden: “Het is fijn dat we samen optimaal gebruik maken van voorzieningen.“

Recycling

Op het plein scheiden bezoekers wat zij brengen zoveel mogelijk uit in aparte containers, zodat recycling mogelijk is. Het plein bestaat uit een gratis en een betaald deel, beide met een aparte ingang. Met de afval- of milieupas krijgen bezoekers toegang. Op het gratis deel kan onder meer frituurvet, glas, hard kunststof, klein chemisch afval, papier en karton, piepschuim en pmd gebracht worden.

Gewogen

Op het betaalde deel kan bijvoorbeeld grof huishoudelijk afval, hout en bouw- en sloopafval gebracht worden. Hiervoor rijden bezoekers bij aankomst en vertrek over een weegbrug. Zo wordt de hoeveelheid afval die gebracht wordt precies gewogen en vervolgens afgerekend met PIN.

Openingstijden

Het Recycleplein is gevestigd op de Parallelweg Den Helder 4 in Doesburg. Met ingang van 1 juli 2020 gelden de volgende openingstijden:

  • dinsdag 12.00 - 17.00 uur
  • woensdag 12.00 - 17.00 uur
  • donderdag 12.00 - 19.00 uur
  • vrijdag 12.00 - 19.00 uur
  • zaterdag 9.00 - 16.00 uur

Op maandag en feestdagen is het Recycleplein gesloten.

Inwoners van Rheden vinden meer informatie op www.rheden.nl/afval

Wethouder Birgit van Veldhuizen (gemeente Doesburg, rechts) overhandigt wethouder Dorus Klomberg (gemeente Rheden, midden) de nieuwe afvalpas voor het Recycleplein Doesburg onder goedkeurend oog van Lisette Bosch (directeur Circulus-Berkel)

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws