Shoulderbag

Bij i-did maken ze nieuwe producten uit gerecycled vilt, gemaakt van kapotte kleding en textiel van consumenten en bedrijven, zoals uniformen. De Shoulderbag is een ontwerp van Mireille, grafisch vormgever. Je ziet ook dat de Shoulderbag een grafische tas is. Mooi strak, vierkant en praktisch.
 


Grondstoffen en energie worden steeds schaarser. We willen er daarom zuinig mee omgaan. Daarom scheiden en hergebruiken we ons afval zo goed mogelijk. Dat doen we samen: burgers, gemeenten en de medewerkers van Circulus-Berkel.

 

De circulaire economie komt eraan!

We zorgen ervoor dat grondstoffen terugkomen in nieuwe, liefst mooie en goede producten. Dat gaat nu met sneltreinvaart! Er komen steeds meer producten op de markt die gemaakt zijn van teruggewonnen grondstoffen of oude materialen. 

 

Over Mooisuitafval

Met Mooisuitafval laten we zien welke mooie resultaten voortkomen uit afvalscheiding. Daar zetten we ons allemaal voor in, om te beginnen de burgers die thuis het afval apart houden en aanbieden. We noemen dat ‘bronscheiding’: scheiden aan de bron, daar waar het afval ontstaat. 

Bronscheiden leidt tot de beste kwaliteit grondstoffen; het materiaal blijft schoner en de afvalstromen worden niet vermengd. Bronscheiding is ingeburgerd: we zijn het inmiddels gewoon om afval gescheiden te houden. Zo worden (blijven) we ons bewust van ons eigen inkoopgedrag. 

Circulus-Berkel stelt zich op het standpunt dat bronscheiding nadrukkelijk de voorkeur verdient, en dat nascheiding alleen interessant is in combinatie met bronscheiding.

 

Over Circulus-Berkel

Circulus-Berkel werkt in Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen aan een duurzamere samenleving. Centraal staat daarin dat we in deze gemeenten afval willen voorkomen en (in plaats van afval) meer grondstoffen willen terugwinnen. Daarvoor richten we zo goed mogelijk de inzameling van het afval in en geven we veel voorlichting over het scheiden van afval. Zo kennen we onder meer de campagnes doemeemetPMD.nl en indegftbak.nl.

 

Vragen en antwoorden

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.
www.circulus.nl/veelgestelde-vragen/

 

Contact

Voor andere vragen, opmerkingen of klachten kunt u ons op verschillende manieren bereiken.
Klik hier. www.circulus.nl/contact/