25 november 2019 De 10 meest gestelde vragen over de nieuwe inzameling in Bronckhorst

De 10 meest gestelde vragen over de nieuwe inzameling in Bronckhorst

Afgelopen week hebben inwoners van de gemeente Bronckhorst een informatiebrief ontvangen over de wijzigingen in de inzameling. Wie daarover nog vragen heeft, kan terecht op de website www.inzamelingbronckhorst.nl of contact opnemen met het KlantContactCentrum van Circulus-Berkel. Onze collega’s van het KlantContactCentrum helpen u graag verder. Zij zijn bereikbaar per e-mail, WhatsApp of telefoon. Wij hebben de 10 meest gestelde vragen die afgelopen week zijn binnengekomen voor u op een rij gezet.

 

1. Moet ik €110,- betalen als ik de grijze container wil behouden?

Ja, als u de grijze container wilt houden voor uw restafval, dan betaalt u jaarlijks een extra vastrecht aan de gemeente. In 2020 is dat € 110,- per container. U betaalt daarnaast jaarlijks het algemene vastrecht, dat alle huishoudens in de gemeente betalen (€ 116,40 in 2020) en een bedrag per keer dat u de container laat legen (dit bedrag is afhankelijk van de grootte van uw container, klik hier voor het tarievenoverzicht). Het laten legen van de grijze container kan eenmaal per 4 weken. U meldt zich hier van te voren voor aan.

2. Moet ik €110 betalen als ik de grijze container wil behouden maar wil deze niet laten ledigen? Ik wil deze als opslagcontainer gebruiken.

Als u uw grijze container houdt voor bijvoorbeeld opslag, dan betaalt u geen € 110,-. Dit is gratis. U kunt dit via de aanmeldsite aan ons doorgeven. Klik op ‘Ik wil mijn REST container behouden’. Vervolgens kunt u aangeven de grijze container voor andere doeleinden te willen gebruiken.

3. Ik wil dat mijn grijze container wordt opgehaald. Moet ik iets doen?

Nee, u hoeft niets te doen. U krijgt van ons in januari een brief over hoe het ophalen in zijn werk gaat. Tot die tijd kunt u de grijze container gewoon gebruiken.

4. Ik wil mijn grijze container behouden voor restafval. Stel dat deze niet na 4 weken maar na 6 weken vol is, kan ik deze dan laten legen?

Nee, helaas. De inzamelwagen rijdt iedere 4 weken een ronde in uw buurt. De wagen rijdt langs alle adressen die van te voren zijn aangemeld. U kiest dus of u na 4 of 8 weken de container laat legen.  In uw geval is het een optie te kiezen voor 8 weken en een zak te bewaren waarna u de container na 4 weken aanbiedt. U komt dan gemiddeld toch op 6 weken uit. Of u kiest voor aanbieden om de 8 weken en brengt toch af een toe een zak weg naar een ondergrondse restafvalcontainer.

5. Als ik gebruik maak van de ondergrondse moet ik dan ook vastrecht betalen of betaal ik per storting?

Ook als u restafval wegbrengt naar een ondergrondse container, betaalt u jaarlijks het algemene vastrecht. Dit algemene vastrecht (€ 116,40 in 2020) betalen alle huishoudens in de gemeente Bronckhorst.

6. Als ik mijn PMD wegbreng naar de verzamelcontainer, kan ik dan mijn oranje PMD-container gebruiken voor opslagdoeleinden?

Ja, dat staat u vrij. De chip in de container blijft actief, dus als u de oranje container weer wilt gebruiken om PMD aan te bieden, dan kan dat.  

7. Ik wil een PMD container aanvragen want die heb ik nog niet.

Dat kan. U kunt een oranje container gratis aanvragen bij Circulus-Berkel. Lees hier hoe u met ons in contact komt.

8. Wordt mijn groene container op afroep of regulier geleegd?

We zamelen de groene containers net zo in als nu het geval is, alleen in de winter minder vaak. In de kernen en aan doorgaande wegen gelden vaste routes en kunt u op de inzameldag gewoon uw groene container aan de weg zetten. In de delen van het buitengebied waar dat nu al gebeurt, blijven we dit op aanmelding doen. U meldt zich dan van te voren aan.

9. Moet ik ook de website invullen als ik een zorgcontainer wil? Of alleen contact met de gemeente opnemen?

Als u in aanmerking wil komen voor de zorgcontainer, dan neemt u direct contact op met de gemeente: www.bronckhorst.nl/zorgcontainer of bel 0575 - 75 02 50. U hoeft de website niet in te vullen.

10. Ik ben mijn milieupas kwijt, kan ik een nieuwe aanvragen?

Ja, dat kan. Neem contact op met ons KlantContactCentrum. U ontvangt dan gratis een nieuwe milieupas thuis.

 Ga naar de speciale website voor meer informatie  

 Aanmelden om grijze container te houden of oranje container op te laten halen 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws