17 juni 2022 Vragenuur afvalscheiding en workshops recycling

Vragenuur afvalscheiding en workshops recycling

Start zomerprogramma recycling met vragenuur afvalscheiding

Vragen over afvalscheiding? Interesse in recyclen en in de zomer zelf actief aan de slag? Laat je informeren en breng een bezoek aan het CODA ExperienceLab op vrijdag 24 juni van 16.00 – 17.00 uur. Daar opent wethouder Danny Huizer een kleine expositie over afvalscheiding en krijg je informatie wat je er in de zomer kunt doen.

Kennismaken met programma ExperienceLab

Iedereen is welkom om op vrijdagmiddag 24 juni in het ExperienceLab. Daar kun je – ook buiten de zomer - terecht om kennis te maken met technieken als 3D printen, lasersnijden, robotica en virtual reality. Innovatie en techniek zijn dé ingrediënten om een duurzame, circulaire economie en betere, groenere en schonere leefomgeving te kunnen realiseren. In het ExperienceLab onderzoek je de mogelijkheden van natuurlijke grondstoffen, word je aangespoord te kijken naar je eigen verbruik en ontdek je hoe je van (rest)materialen een mooi duurzaam object kan maken.

Vragen over afvalscheiding

Wil je vooral meer weten over afvalscheiding en -verwerking? Dan ben je welkom voor het bekijken van de mini-expositie Circulair doe je zo! van Circulus bij het ExperienceLab die tussen 24 juni en 17 juli te zien is. CODA ExperienceLab en Circulus hebben wethouder Danny Huizer uitgenodigd bij het informatie-uur aanwezig te zijn. Ook Circulus en de gemeente Apeldoorn is er met inhoudelijk deskundigen bij. De expositie en het ExperienceLab bevinden zich in de bibliotheek, die vrij toegankelijk is.

Zomerprogramma

  • Vrijdag 24 juni: start zomerprogramma en expositie met vragen- en informatie-uur.
  • Op woensdag 29 juni, woensdag 6 juli, woensdag 13 juli tussen 14u-16u organiseert CODA tijdens de vaste maakmiddag voor kinderen speciale activiteiten in het kader van recycling. Kinderen vanaf 7 jaar gaan onder andere aan de slag met het recyclen van plastic, textiel en papier.
  • Donderdag 14 juli: Workshop sieraden maken van plastic afval. Zie de eventpagina voor extra informatie.

 Eventpagina CODA 

  • Zondag 17 juli: CODA Kledingruilmarkt: Junior editie. Want niet alleen recycling, ook het verlengen van de levensduur van producten is iets dat goed binnen het thema duurzaamheid/recycling past.

CODA Apeldoorn - Vosselmanstraat 299 - 7311CL Apeldoorn

coda-apeldoorn.nl

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws