19 maart 2019 Doe ook mee met de BEST-tas! Gemeente Apeldoorn

Doe ook mee met de BEST-tas! Gemeente Apeldoorn

Heeft u boeken, elektrische apparaten, speelgoed of textiel over en wilt u deze kwijt? Denk dan aan de BEST-tas! Wie een volle BEST-tas aan de weg zet, ontvangt voortaan meteen een nieuwe gratis tas in de bus.

Met de BEST-tas worden boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel gratis aan huis opgehaald. De spullen mogen nog bruikbaar of kapot zijn. De spullen krijgen een tweede leven via de kringloopwinkel of worden gerecycled. Makkelijk, goed voor het milieu en het levert sociale werkgelegenheid op!

Inzameldagen

De BEST-tas wordt in de gemeente Apeldoorn drie keer per jaar aan huis opgehaald. U vindt uw inzameldagen op de digitale kalender en de Afvalvrij-app van Circulus-Berkel: www.circulus.nl/afvalkalender

Meteen een nieuwe tas

Iedere keer dat u een BEST-tas aan de weg zet, krijgt u voortaan meteen een nieuwe tas in de bus. Gratis! Zet daarvoor wel duidelijk uw huisnummer op de BEST-tas. Dan weten de inzamelaars bij wie ze een nieuwe gratis tas in de bus kunnen stoppen.

Nieuwe tas

Ook meedoen? Bestel dan gratis een tas via www.best-tas.nl. Hier vindt u ook een overzicht met afhaalpunten en brengpunten. De volle BEST-tas kan namelijk ook ingeleverd worden bij Recyclepleinen en deelnemende kringloopwinkels.

Dit gebeurt er met de tassen

De verzamelde tassen worden naar kringloopbedrijf Foenix gebracht, waar de inhoud wordt gesorteerd. Herbruikbare en verkoopbare spullen krijgen een plekje in de winkel. De overige spullen gaan verder naar gespecialiseerde bedrijven, die zorgen voor recycling van papier, elektrische apparaten, hard kunststof en textiel.

 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws