Samen naar minder afval

Hieronder vindt u een samenvatting van de wijzigingen. Ook kunt u zich via de groene knop aan- of afmelden voor containers. Ook kunt u via de knop uw persoonlijke planning inzien.

Nieuwe voorzieningen

Oranje container voor PMD

Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken halen we aan huis ophalen met een grijze container die is voorzien van een oranje deksel ('oranje container'). De oranje container komt in de plaats van de grijze container. 

Restafval naar de 'buurtbak'

Wat u aan restafval overhoudt, kunt u zelf wegbrengen naar een container voor restafval in uw buurt. De nieuwsbrief die u in september heeft ontvangen bevat een overzichtskaart van de bestaande en geplande containers voor restafval en luiers. 

Uitbreiding service

Recycleservice

De gemeente introduceert de Recycleservice voor mensen die niet in staat zijn om hun afval weg te brengen vanwege bijvoorbeeld een medische indicatie. Na een intake worden afspraken op maat gemaakt over de frequentie waarmee het (rest)afval wordt opgehaald. U kunt zich hiervoor aanmelden op recycleservice@apeldoorn.nl of via het telefoonnummer van gemeente Apeldoorn 14 055.

Containers voor luiers en incontinentiemateriaal

Er komen speciale luiercontainers in de wijken. In de nieuwsbrief die bewoners van de betrokken stadsdelen en kernen tussen eind oktober en medio november zullen ontvangen, is een code opgenomen waarmee zij zich kunnen aanmelden.

Kleine grijze container

De introductie van een kleine grijze restafvalcontainer van 140 liter voor wie liever gebruik blijft maken van een voorziening aan huis. Hieraan zijn wel kosten verbonden: eenmalige kosten en kosten per leging. Deze kosten liggen hoger dan wanneer u het zelf wegbrengt. Lees meer over de kosten. Bovendien meldt u een volle container zelf aan. Meer over de wijze van aanmelden van een volle grijze container.

Overzicht wijzigingen

Een overzicht van de wijzigingen vindt u op Minder-afval-overzicht.

 Ga persoonlijke planning 

 

Wijzigingen voor hoogbouw

Bewoners van hoogbouw in noordelijke stadsdelen en kernen ontvangen medio januari 2020 nadere informatie. Meer hierover vindt u onder Wijzigingen hoogbouw.  Zij kunnen zich aanmelden voor de luiercontainer tot en met maandag 17 februari. 

 Aanmelden luiercontainer voor bewoners hoogbouw 

 

 

 

Aan- en afmelden containers

De planning voor het afleveren van de PMD-container, het innemen van de oude grijze container en eventueel leveren van de nieuwe grijze container verschilt per adres.

In de tweede nieuwsbrief die u tussen eind oktober en medio november ontvangt, is een persoonlijke code opgenomen waarmee u zich kunt aanmelden voor de grijze container aan huis, de luiercontainer in de buurt, en afmelden voor de pmd-container.

 Ga naar aan- en afmelden 

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.