22 december 2021 Circulus en 2Switch gaan samen voor meer impact

Circulus en 2Switch gaan samen voor meer impact

Vandaag ondertekenden Onno in ’t Veld, directeur-bestuurder van Stichting 2Switch en Lisette Bosch, algemeen directeur van Circulus een intentieovereenkomst. Hierin spreken beide partijen de intentie uit om samen te komen tot een circulair ambachtscentrum (CAC).

Een CAC is een plek waar producthergebruik en reparatie hoog in het vaandel staan. Onnodig weggooien van grondstoffen en materialen wordt voorkomen door bijvoorbeeld een milieustraat, een kringloopwinkel, een reparatiewerkplaats en een onderwijsinstelling met elkaar te verbinden.

Circulaire Ambachtscentra worden genoemd in het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2019-2023 van de Rijksoverheid. De overheid wil in 2030 het gebruik van grondstoffen met 50% verminderen en circulaire ambachtscentra kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

De doelstellingen van een circulair ambachtscentrum passen goed bij de doelstellingen van zowel 2Switch als Circulus. Beide partijen bieden kansen op het gebied van werken en leren en werken op dit moment al naar volle tevredenheid samen op verschillende vlakken. Ze hebben allebei de ambitie om meer impact te hebben op zowel het gebied van grondstoffen als op het gebied van sociale arbeid. Binnen Zutphen zijn er ook andere mooie initiatieven die mogelijk een rol kunnen spelen in een Zutphens circulair ambachtscentrum. Beide partijen staan er open voor om dit nader te verkennen.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws