25 augustus 2022 Breng glazen verpakkingen naar de glasbak

Breng glazen verpakkingen naar de glasbak

Glazen verpakkingen zijn 100% en eindeloos recyclebaar. Daarom brengt u glazen potten en flessen naar de glasbakken op de milieustraatjes. Inwerpen van glas kan tussen 8.00 tot 20.00 uur. Houd rekening met deze inworptijden. Zo voorkomt u overlast voor de buurt.

Er is ook glas dat niet geschikt is voor de glasbak. Denk aan kapotte (thee)glazen, (oven)schalen en vazen. Ook vlakglas (vensterglas, glas van foto- en posterlijsten en spiegelglas) hoort er niet in. Deze glassoorten geven problemen bij recycling, omdat hun smelttemperatuur anders is dan die van verpakkingsglas. Glazen producten mogen bij het restafval en vlakglas brengt u naar het Recycleplein. Laat ze niet achter bij de glasbak. Want ook van bijplaatsingen ervaren buurtbewoners overlast. De gemeente Lochem controleert regelmatig op overlast bij milieustraatjes.

Wist u dat?

* Er in de gemeente Lochem in 2021 maar liefst 1.000.000 kilo verpakkingsglas werd ingeleverd?

* Een klein restje pindakaas of andere inhoud geen probleem is? Zorg wel dat de fles of pot zo leeg mogelijk is, maar omspoelen is niet nodig.

* Deksels gewoon mee de glasbak in mogen? Maar u kunt een losse deksel van blik of van plastic ook prima bij het pmd doen.  

* Spaarlampen, ledlampen en tl-buizen niet in de glasbak mogen maar bij het klein chemisch afval horen? U kunt ze inleveren bij inzamelbakken voor lampen bij winkels en supermarkten. Of breng ze weg naar het inleverpunt voor klein chemisch afval op het Recycleplein.

* De chauffeur van de inzamelwagen bij het legen van de glasbakken de verschillende kleuren glas ook in aparte compartimenten doet?  Al het glas dat u op kleur scheidt, wordt ook gescheiden gehouden en zo naar de glasrecyclingfabriek gebracht. Dat is belangrijk, omdat alleen van wit glas opnieuw wit (doorzichtig) glas gemaakt kan worden.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws