27 juli 2020 Wijzigingen inzameling - overzicht en planning

Wijzigingen inzameling - overzicht en planning

Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen in de inzameling. Via een magazine, nieuwsbrieven, gemeentenieuws en natuurlijk ook via deze website houden we u op de hoogte.

Start Samen Slim inzamelen

Epe is begin 2020 gestart met Samen Slim Inzamelen. Na bewonersonderzoek en goedkeuring van het plan Grondstofrijk Epe, zijn de wijzigingen inmiddels doorgevoerd. Hieronder een overzicht van de belangrijkste acties, te beginnen met de meest recente. 

November/december: bekendmaking tariefwijziging aanbieden restafval

In november besluit de gemeenteraad over de tarieven voor het aanbieden van restafval. Eind december ontvangt u een nieuwsbrief met informatie over de tariefwijziging. Deze nieuwsbrief kunt u hieronder inzien.

 Nieuwsbrief nummer 4 

September-november: start voorlichtingscampagne GFT en medicijnresten

In de maanden september - november start de voorlichtingscampagne over GFT om u te helpen (nog) beter uw GFT te scheiden en uit het restafval te houden. Ook starten we met de mini-campagne om medicijnresten weg te brengen naar uw apotheek. 

September: brief met instructie voor het bechippen van uw containers

U ontvangt in de eerste helft van september een brief met instructies voor het bechippen van uw containers. Meer hierover leest u in het nieuwsbericht. De planning kunt u inzien via onderstaande knop.

 Planning bechippen containers per huisadres 

 

Augustus: nieuwsbrief nummer 3

In de laatste week van augustus ontvangen alle huishoudens, zowel hoog- als laagbouw, een nieuwsbrief waarin de komende acties worden toegelicht. De nieuwsbrief kunt u hieronder inzien. 

 Nieuwsbrief  nummer 3 

 

Juni: webinar woensdag 24 juni

Op woensdag 24 juni van 19.30 tot 20.30 uur organiseerden we een online bijeenkomst over Samen Slim Inzamelen. Vragen konden worden gesteld aan Wethouder Jan Aalbers of een van de adviseurs. U kunt dit vragenuur terugkijken op het YouTubekanaal van de gemeente.

 Vragen en antwoorden online sessie 

Juni: nieuwsbrief nummer 2

Inwoners van de gemeente Epe ontvingen tussen 4 en 6 juni een mailing met daarin een overzicht van de mogelijkheden om afval weg te brengen en te laten ophalen. Ook bevat de nieuwsbrief een herinnering van de wijzigingen. Wie de nieuwsbrief heeft gemist, kan die hieronder inzien vanaf 5 juni. Er is een nieuwsbrief voor hoogbouw en een voor laagbouw.

 Nieuwsbrief nr. 2 laagbouw 

 Nieuwsbrief nr. 2 hoogbouw 

 

Mei: nieuwsbrief nummer 1

Inwoners van Epe en Vaassen ontvingen eerder, tussen 8 en 14 mei een uitgebreide nieuwsbrief met een overzicht van alle wijzigingen tot het einde van dit jaar. De uitgave bevat ook een uitnodiging voor wie wil deelnemen aan een (digitale) focusgroep. De informatie is ook hier op de website terug te vinden en op www.epe.nl. De uitgave is bedoeld voor hoog- en laagbouw.

U kunt de uitgave ook hier inzien. 

    Nieuwsbrief nr. 1  

 

Wijzigingen inzameldata na 8 juni

GFT wordt na 8 juni 2-wekelijks opgehaald. PMD en restafval 4-wekelijks. Ook introduceren we binnenkort de BEST-tas voor boeken, elektronica, speelgoed en textiel. Die wordt dan 3-wekelijks ingezameld, tegelijk met papier en glas.

Doel: minder restafval, meer grondstoffen

Uiteindelijk doel is om het restafval drastisch te verlagen van 177 kg nu naar 30 kg restafval per persoon per jaar in de nabije toekomst. Dat een sterke vermindering haalbaar is, laten onze omliggende gemeenten nu al zien. Het kan dus echt!

 Meer info 

 Veelgestelde vragen 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws