25 maart 2024 Gezellige drukte op compostdag in Epe

Gezellige drukte op compostdag in Epe

Compostactie groot succes

Zo’n 6.200 mensen uit de gemeente Epe haalden op de compostdag op zaterdag 23 maart gratis compost op. Op vier locaties werden in totaal 31.000 zakken gft-compost uitgedeeld. De actie was een initiatief van de gemeente Epe en Circulus om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval. De gratis te verkrijgen compost zorgden voor blije gezichten en gezellige drukte.

Het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft) zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. In 2023 werd in de gemeente Epe ruim 5,8 miljoen kilo gft apart ingeleverd, gemiddeld 176 kilo per inwoner. Het gft wordt omgezet in compost en groene energie. De compost kregen de inwoners op de compostdag cadeau voor de tuin. Met de actie sloten de gemeente Epe en Circulus aan bij de jaarlijkse landelijke Compostdag.

100 liter compost
Medewerkers van Circulus  waren in touw om de compost uit te delen aan de bezoekers. Per huishouden konden maximaal vijf zakken met 20 liter compost opgehaald worden op vertoon van de milieupas. Inwoners stonden al vroeg in de rij voor de gratis compost.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws