04 april 2023 Snoeiafval makkelijk en voordelig kwijt

Snoeiafval makkelijk en voordelig kwijt

Gaat u aan de slag met het snoeien van bomen of struiken? Dan is het handig om te weten dat u als inwoner van de gemeente Brummen snoeiafval makkelijk en voordelig kwijt kunt! U brengt snoeiafval zelf weg naar het Recycleplein of laat het aan huis ophalen door Circulus.

Onder snoeiafval verstaan we takken van bomen en struiken uit uw tuin. Klein snoeiafval kunt u bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft) in de groene container doen. Maar wie flink gaat snoeien, heeft snel te veel of te grote takken voor de groene bak. Dan is wegbrengen of laten ophalen een uitkomst. Van uw ingeleverde snoeiafval wordt compost en groene energie gemaakt.

Snoeiafval wegbrengen

Per jaar kunt u 250 kilo snoeiafval, blad en gras gratis wegbrengen naar het Recycleplein in Apeldoorn of Zutphen. Op uw milieupas wordt hiervoor jaarlijks op 1 januari een saldo bijgeschreven. Is uw saldo voor dit jaar op? Dan betaalt u € 0,33 voor iedere 10 kilo die u brengt (tarief 2023).

 Het adres en de openingstijden van de Recyclepleinen Apeldoorn en Zutphen vindt u hier 


Tip

Gaat u snoeiafval wegbrengen naar het Recycleplein? Bezoek dan meteen het gratis deel van het Recycleplein! Hier levert u kleine en grote elektrische apparaten, batterijen en ander klein chemisch afval, herbruikbare spullen voor de kringloopwinkel, hard kunststof, piepschuim etc. gratis in! Klik hier voor wat u kunt brengen op de Recyclepleinen.


Snoeiafval laten ophalen

U kunt takken van bomen en struiken ook aan huis laten ophalen, wel zo makkelijk! Op de inzameldag zet u de takken (maximaal 1,50 lang) in handzame bundels aan de weg. Hiervoor betaalt u € 9,75 voor 2 m3 snoeiafval (tarief 2023). Een afspraak maken kan eenvoudig via deze website of via de app van Circulus. Betalen gaat via IDEAL. Komt u er niet uit? Bel dan het Servicenummer van Circulus: 0900 9552. We helpen u graag verder.

 Een afspraak maken voor het ophalen van snoeiafval 


Samen nog beter aan de bak

Het voordeliger wegbrengen en ophalen van snoeiafval is onderdeel van ‘Samen nog beter aan de bak’, het nieuwe grondstoffenbeleid van de gemeente Brummen om afval nog beter te scheiden en het milieubelastende restafval te verminderen.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws