13 oktober 2022 Groene bak in wintermaanden minder vaak aan de weg

Groene bak in wintermaanden minder vaak aan de weg

Vanaf november 2022 wordt het groente-, fruit- en tuinafval (gft) in de wintermaanden in de gemeente Brummen minder vaak opgehaald. Van november tot en met februari kunt u de groene bak eenmaal per vier weken aan de weg zetten. In de andere maanden blijft dit eenmaal per twee weken.

Voortaan worden de groene bakken in de gemeente Brummen in de winterperiode (november tot en met februari) eenmaal per vier weken geleegd. In de andere maanden blijft dat eenmaal per twee weken.

Weinig containers

De winterregeling voor de groene bak is onderdeel van het nieuwe afval- en grondstoffenplan van de gemeente Brummen. In de wintermaanden is er minder tuinafval en worden de groene bakken minder vaak aan de weg gezet. Daarom heeft de gemeente Brummen besloten in de winter minder vaak in te zamelen om zo kosten te besparen.

Hier vindt u uw inzameldagen

De inzameldagen die voor u gelden, vindt u in de app van Circulus en op de digitale afvalkalender op deze website.

 Meer informatie over de app en digitale afvalkalender 

Ik kom niet uit met eenmaal in de vier weken legen, wat kan ik doen?

Er zijn drie formaten groene container: 80 liter, 140 liter en 240 liter. U kunt gratis omruilen naar een ander formaat. Ook het aanvragen van een extra groene container is gratis. Houd er wel rekening mee dat u per keer dat u de bak(ken) laat legen, u een tarief betaalt. Voor een container van 80 liter gft is dat € 0,68 per keer, voor een container van 140 liter gft is dat € 1,10 per keer en voor 240 liter gft is dat € 1,76 per keer.

Omruilen naar een ander formaat groene container kan via mijn diensten in de Circulus app, online regelen op deze website of telefonisch bij Circulus via 0900 9552 (geen toeslag). Een extra groene container aanvragen kan alleen telefonisch bij Circulus.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

 Contactinformatie Circulus 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws