14 maart 2022 Elektrische inzamelwagen bezoekt Eerbeek

Elektrische inzamelwagen bezoekt Eerbeek

Circulus heeft sinds kort twee gloednieuwe elektrische inzamelwagens in gebruik. Chauffeur Glenn Kamphuis leegde op vrijdag 11 maart voor het eerst met de elektrische zijlader de containers in Eerbeek. Wethouder Wethouder Cathy Sjerps reed een stuk met hem mee om de nieuwe wagen te ervaren en omdat het de landelijke Week van de Afvalhelden was!

In de Week van de Afvalhelden werden van 7 tot en met 13 maart de medewerkers in het zonnetje gezet die zorgen dat het afval wordt opgehaald en omgezet in nieuwe grondstoffen. Het gaat om werk dat nodig is om de samenleving draaiende te houden. Nuttig werk, waarvoor kennis en professionaliteit nodig zijn. Ook wethouder Cathy Sjerps sprak haar waardering uit: “De mannen en vrouwen die dit werk doen zijn onmisbaar en verdienen een compliment!”

Schoon en stil

Speciaal voor de week van de Afvalhelden bezocht een van de twee spiksplinternieuwe elektrische zijladers de gemeente Brummen. Circulus kiest steeds meer voor schonere wagens en alternatieve brandstoffen. Dat past bij de duurzaamheidsambities van ons bedrijf, waar negen gemeenten, waaronder Brummen, aandeelhouder van zijn. De schone en stille elektrische inzamelwagens zijn een primeur voor Gelderland en zijn voorzien van opvallende, vrolijke stickers met de tekst Laad maar in! Ik ben opgeladen. Binnenkort wordt een speciale laadpaal op het Recycleplein in Zutphen geïnstalleerd. Zodra deze gereed is, zal de elektrische inzamelwagen vaker in de gemeente te zien zijn.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws